Maçoğlu: Doğrularda ısrar edip yanlışlara karşı çıkmamız lazım, mücadele etmemiz lazım

"Bizim bu süreci toplumla örgütlememiz lazım, bir arada durmamız lazım, doğrularda ısrar edip yanlışlara karşı çıkmamız lazım, mücadele etmemiz lazım."

Maçoğlu: Doğrularda ısrar edip yanlışlara karşı çıkmamız lazım, mücadele etmemiz lazım

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) Hatay’daki deprem dayanışma merkezini ziyaret eden Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Gazete Manifesto’ya açıklamalarda bulundu. Maçoğlu, “Belli ki artık bilimsel bir anlayış bilimsel bir yöntemle yaşam alanlarını kurmak gerek çünkü kapitalistler, emperyalistler daha çok talancı, rantçı, doğaya ve insana saygısı yok, yaşamın bütün alanlarına saygısı olmayan bir anlayışla yönetiyor. Bugün belki bu saatten sonra bile buralarda nasıl rant alanı kapabiliriz diye düşünüyorlardır.” diyerek şunları kaydetti:

“İlk günden itibaren Pazarcık’taydım aslında. Pazarcık sonrası Elbistan, Nurhak, Adıyaman, Gölbaşı, Besni, Maraş, Osmaniye, Yarbaşı, İskenderun, Arsuz ve Hatay… Şu anda Samandağ’a geçeceğim. Genelde birbirine benziyor buralar, yönetememeden tutun insanların yaşadıkları şeyler aynı. İlk iki gün koordinasyonsuzluk, hiç kimsenin olmaması sonrasında yeni yeni AFAD ve benzeri kuruluşların gelmesi, insanların o ilk iki gün yaşadıkları travma ve psikolojik durum maalesef bütün her yerde aynı. Gördüğüm şu; evet bir yönetememe, bir koordinasyonsuzluk söz konusu. Valla gittiğim yerde sosyalistlerin iyi bir sınav verdiğini gördüm yani ellerinden geleni yapmak istemişler, bu çok değerli bir şey. Herkes her tarafa koşmuş, herkes sokakta halkın yanında… Tabii bir yere kadar… Çok kısa süre içerisinde enkaz kaldırma vb. şeylere karşı toplumda bir tepki söz konusu. Belki bir halk örgütlülüğüyle eğitim ve çalışmalar yapmış olsaydık hepimiz, bugün mevcut durumdan daha fazla insan kurtarmış olabilirdik. Belki öncesinde sosyalistlerin halkla birlikte alanda hakimiyeti söz konusu olmuş olsaydı bu kadar yıkıntının olmama ihtimali olabilirdi. Müdahale edebilirdi çünkü. Belli ki artık bilimsel bir anlayış bilimsel bir yöntemle yaşam alanlarını kurmak gerek çünkü kapitalistler, emperyalistler daha çok talancı, rantçı, doğaya ve insana saygısı yok, yaşamın bütün alanlarına saygısı olmayan bir anlayışla yönetiyor. Bugün belki bu saatten sonra bile buralarda nasıl rant alanı kapabiliriz diye düşünüyorlardır. Onun için bizim bu süreci toplumla örgütlememiz lazım, bir arada durmamız lazım, doğrularda ısrar edip yanlışlara karşı çıkmamız lazım, mücadele etmemiz lazım. Depremle ilgili ne anlatayım ki, iyi bir şey yapmadık, onlar için kötü bir sınav, sınav demeyeyim ama kısacası bununla ilgili konuşulamaz, görmek yaşamak lazım, ne söylesek, ne konuşsak karşılamıyor. Pazarcık’ta bir şey söylüyorsunuz, Maraş’a gittiğinizde Pazarcık’ta konuştuklarınızın bir anlamı olmuyor. Neredeyse günü kurtarma derdine girmişiz hepimiz. Kötü bir dönem, kötü bir zaman, çok geniş bir yıkıntı, geniş bir alanda insanlar mağdur. Bu anlamıyla hepimize, herkese kolay gelsin. Ölenlerin ailesine baş sağlığı diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, başka ne diyebilirim ki…”