Lice’de 14 yaşındaki çocuğa işkence yaptığı iddia edilen 3 polis gözaltına alındı

Lice’de Newroz günü 14 yaşındaki bir çocuğa işkence yaptıkları iddia edilen 3 polis Ankara’da gözaltına alındı.

Lice’de 14 yaşındaki çocuğa işkence yaptığı iddia edilen 3 polis gözaltına alındı

Lice’de Newroz günü 14 yaşındaki bir çocuğa işkence yaptıkları iddia edilen 3 polis Ankara’da gözaltına alındı. Çocuk, polisler tarafından marşlar ezberletilerek tehdit edildiğini ve bir dere kenarına atıldığını söyledi. Polisler için tüm sınır kapılarında alarm sistemi devreye sokuldu.

Halktv.com.tr’nin haberine göre, Lice’de 14 yaşındaki bir çocuğun Newroz günü 4 polis tarafından bir araca bindirilerek işkence edildiği, “İstiklal marşını ezberlemezse öldürüleceği” yönünde tehdit edildiği, daha sonra elleri ve ayakları bağlanarak kuytu bir yere atıldığı iddia edilmişti.

Çocuğun babası Yılmaz D. ve Avukat Ramazan Karabulut, Yusuf D. isimli çocuğun polis olarak kendini tanıtan 4 kişi tarafından bir araca bildirilerek 7 saat boyunca kaba işkenceye maruz kaldığı “İstiklal marşı, Mehmetçik Marşı ve Gençlik Hitabesini ezberlememesi halinde öldürüleceği” yönünde tehdit edildiği, daha sonra bir dere kenarına elleri ile ayakları bağlanarak atıldığını doğrulamıştı.

Çocuğa işkence yaptığı belirtilen komiser Aykut Oral, polis Hayrettin Çakmak ve Gökhan Bay Ankara’da yakalanarak gözaltına alındı. Dün akşam saatlerinde Emniyet birimlerine “Tüm birim amirleri önemli takibi… Tüm ekiplere ve uygulama noktasına isimleri verilsin…” bildirimi yayımlandı.

Böylece tüm sınır kapıları için geliştirilen alarm sistemi ilk kez Diyarbakır’da Newroz günü 14 yaşındaki bir çocuğa işkenceye karışan polisler için kullanılmış oldu.