Lanetli parti

"Kader mi? Yoksa tesadüf mü? Türkiye’nin üzerinde bir lanet var! Hem de kara bir lanet!"

Türkiye’yi 21 yıldır AKP yönetiyor. 1999 Depremi’nden ve 2001 krizinden sonra iktidar oldular.

“100 yıllık parantez kapandı” dediler.

“Vesayet bitti, milli irade iktidar oldu” dediler.

“Eski Türkiye”yi yıktık, Yeni Türkiye” kurduk dediler.

21 yıldır anlatılan bir masal var. Ve hala aynı masalı anlatmaya devam ediyorlar.

21 yıldır anlatılmayan ve unutulması istenen gerçekler ise bambaşka.

Ülkeyi savaşa soktular. Suriye’de ateşe benzin döktüler, Suriye’nin yıkımına ortak oldular. 5 milyon Suriyeli sığınmacı sorununa neden oldular. Ödenen maliyetin parasal karşılığı 50 milyar dolar. Ancak ülke çıkarlarına aykırı bir savaşta kaç askerin yaşamını yitirdiğini hatırlayan yok!

Ülkeyi bombalı katliamlar ülkesi haline getirdiler. Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Ankara Gar, Sultanahmet, Güvenpark, İstiklal, Atatürk Havalimanı, Beşiktaş, Reina, Gaziantep, Kayseri, Beyoğlu… Bombalı katliamların yaşandığı bir 21 yıl. Yaşamını yitirenlerin, yaralananların ve bu katliamları yaşayanların kaç kişi olduğunu hatırlayan yok. Beyoğlu’nda yaşanan bombalı katliamın acı fotoğrafları hala gözümüzün önünde!

Ormanlarımız yandı, inat ve rant uğruna THK uçaklarını kaldırmadılar. Yanan ormanların kara bulutları daha ülkeyi terk etmedi.

Kastamonu, Sinop ve Samsun’da yaşanan sel felaketinde 82 yurttaşımız sel sularında can verdi, kayıplar Karadeniz’in kara sularına karıştı, sahile vuran ceset görüntülerini unutmak mümkün mü?

Depremde on binlerce bina çöktü. Oteller, rezidanslar… Ama önce Taksim meydanına rant uğruna otel yapacağım diye inat ettiler. Ülkeyi betona gömdüler. Artık yeter diyen halka ateş açtılar, 8 gencimiz katledildi. Unutmak mümkün mü?

Pamukova, Tavşancıl, Kütahya, Çorlu… Trenler devrildi, geriye kalan acı ve yakınlarını kaybeden insanlar. Kaç yurttaşımızın yaşamını yitirdiğini hatırlayan var mı? Türkiye tren katliamlarıyla sarsıldı. Unutmak mümkün mü?

Maden facialarıyla içimiz yandı. Toprak altında kaç işçinin, madencinin soluksuz kalarak çocuklarını yetim bıraktığını nasıl unutalım? Ermenek, Küre, Mustafakemalpaşa, Dursunbey, Zonguldak, Kozlu, Soma, yine Ermenek, Şirvan ve Amasra…

Kadınlar öldürüldü. Son 21 yılda kadın cinayetleri yüzde 1400 arttı. Binlerce kadın öldürüldü. Bu utanç tablosuyla yüzleşmek gerekmez mi?

İşçiler öldü. Yaşamak için çalışmak zorundaydılar. Ama çalışırken öldüler. 21 yılda 30 bine yakın işçinin iş cinayetlerine kurban gitmesini nasıl sineye çekeceğiz?

“Darbeler dönemi geride kaldı “dediler. 15 Temmuz’da Amerikancı İslamcı kanlı darbe girişimine zemin ve neden oldular. Sonra OHAL ile ülkeyi “darbe” ile yönettiler.

Yatılı kuran kurslarında istismar, taciz ve şiddet vakaları ardı ardına geldi. Tarikat yurtlarında çocuklar yandı, tarikat yurtlarında çocuklar dövüldü, tarikat yurtlarında çocuklar intihar etti.

21 yıllık AKP iktidarı dönemi, Türkiye siyasi tarihinin en kanlı ve en karanlık dönemidir.

Türkiye’yi 21 yıldır AKP yönetiyor. 1999 Depremi’nden ve 2001 krizinden sonra iktidar oldular.

“Ekonomi şaha kalktı” dediler ama büyük bir ekonomik krizle yüzleştik. Yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığı aldı başını gitti. Derin bir ekonomik kriz içindeyiz.

1999 depremini yaşadık, bir daha yaşamamak için neler yapılacağını her 17 Ağustos’ta anlatıp durduk. 23 yıl geçti ve Maraş’taki depremde 50 bine yakın yurttaşımız enkaz altında kaldı.

Kader mi?

Yoksa tesadüf mü?

Türkiye’nin üzerinde bir lanet var!

Hem de kara bir lanet!

21 yıldır ülkeyi yöneten “Ak Parti”nin adını kim bulmuş diye insanın sorası geliyor…

Şimdi de “Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz” demeye kalkıyorlar. 21 yıldır Cumhuriyet’i yıktınız, ekonomiyi çökerttiniz, devletin bütün kurumlarına çöktünüz, memleketi enkaza çevirdiniz!

Türkiye bu lanetten kurtarılmalıdır!

Türkiye’nin kaderi böyle yazılmış diyenlere karşı, kaderimizi artık biz yazacağız demenin vakti gelmedi mi?