Kuran kursunda çocuk istismarı

İsmailağa Cemaati’ne bağlı İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu’nda Kuran kursuna giden 11 yaşındaki bir erkek çocuğun 34 yaşındaki kurs hocası Gökhan Altun tarafından nitelikli cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı

Kuran kursunda çocuk istismarı

İsmailağa Cemaati’ne bağlı İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) bünyesinde bulunan Kuran kursunda 11 yaşındaki bir çocuğun kurs hocası tarafından istismara uğradı.

halktv.com.tr’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, İstanbul Sultangazi’de bulunan kurs, İsmailağa Cemaati’ne bağlı İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteriyordu. 2020 yılı yazında, yatılı olarak kursta kalan H. H., üç ay kadar Kuran öğrenmek üzere gittiği kursta istismara uğradı.

Çocuğun davranışlarından şüphelenen anne, psikologla görüşmeye karar verdi. Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülen H. H. için düzenlenen raporda çocuğun istismara uğradığı kaydedildi.

HASTANE, OLAYI İHBAR ETTİ

Hastane, hazırladığı raporu emniyete bildirmesi ile soruşturma başlatıldı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında çocuğun ifadesi, Çocuk İzleme Merkezi’nde alındı.

“BAŞKA ÇOCUKLARA DA YAPMASIN”

Anılan merkezde kendisine sorulan sorulara yanıt veren H.H, kurs hocası Gökhan Altun’un kendisine nitelikli cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. H. H, yaşadıklarına ilişkin, “Bana yaptıklarını başka çocuklara da yapmasın istiyorum” dedi.

HEM İSTİSMAR HEM DARP

Altun’un kendisine yönelik istismarının yanı sıra zaman zaman sopa ile de kendisini dövdüğünü anlatan H.H., benzer fiillerin kursta okuyan başka bazı arkadaşlarına da yapıldığını öğrendiğini anlattı. H.H, ayrıca, Altun’un kendisine “Bunları başkasına anlatırsan seni öldürürüm” dediğini de anlattı.

33 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Altun ise suçlamaları kabul etmedi. Hazırlanan fezleke İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Fezlekede, Altun hakkında 33 yıla kadar hapis cezası istendi. Düzenlenen iddianameyi kabul eden mahkeme ilk duruşmayı geçen günlerde yaptı.

BAŞKA BİR ÇOCUĞA DAHA İSTİSMARDA BULUNMUŞ

Öte yandan, Altun’un yine aynı kursta 9 yaşındaki başka bir öğrenciye istismarda bulunduğu anlaşıldı. Anılan davada 39 yıl hapis cezası verilen Altun tutuklu bulunuyor. Davada, İstinaf Mahkemesi, Gökhan Altun hakkında fazla ceza tayininde bulunulduğu gerekçesi ile kararı bozdu. Dosya yeniden, yargılamanın yapıldığı İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

‘KAMU YARARINA DERNEK’ STATÜSÜ

İDDEF’in sitesinde yer alan bilgilere göre ise federasyonun temeli, İsmailağa Cemaati’nin geçen yıl ölen lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun önerisi ile 2004’te atıldı.

2009’a gelindiğinde 45 derneğin bir araya gelmesi ile federasyon kuruldu. 55 ülkede faaliyet gösteren İDDEF, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla 29 Kasım 2022’de ‘Kamu yararına çalışan dernek’ statüsü elde etti.