Kızılay skandalının yeni boyutu: Atatürk’ün kurduğu fabrika çürümeye terk edildi

Kızılay’ın Afyon’daki tarihi maden suyu fabrikası bakımsızlık nedeniyle çürüyor. Fabrika, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndan sonra kendi sermayesiyle kurduğu ve Kızılay’a bağışladığı bir binada yer alıyor.

Kızılay skandalının yeni boyutu: Atatürk’ün kurduğu fabrika çürümeye terk edildi

Kızılay’ın son günlerde skandallarla gündeme gelen Afyon’daki maden suyu fabrikasının tarihi bir binada olduğu ve bu binanın bakımsızlık nedeniyle çürüdüğü ortaya çıktı.

BirGün’den İsmail Arı’ın haberine göre: Afyon’da bulunan ve Kızılay’ın en büyük maden suyu üretim tesisi olan fabrikanın içinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926 yılında Kızılay’a bağışladığı ve kendi sermayesiyle kurduğu tarihi bir bina da yer alıyor. Ancak, görüntülerde, tarihi binanın ve içindeki makinaların uzun zamandır kullanılmadığı ve restore edilmediği görüldü.

Kızılay’ın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, tarihi binanın kuruluşu Kurtuluş Savaşı’na dayanıyor. Atatürk, savaş sırasında böbrek rahatsızlığı çektiği ve Gazlıgöl’den gelen maden suyuyla şifa bulduğu için, bağımsızlığımızın kazanılmasından sonra Afyonkarahisar Gazlıgöl Beldesi’nde bir fabrika kurulmasını sağlamıştır.