Kılıçdaroğlu: Yargıya, YSK’ya güvenmiyoruz, bu kadar açık

Kılıçdaroğlu, "YSK'ya güvenseydik özel olarak sandık güvenliği için çalışmazdık. Yargıya, Yüksek Seçim Kurulu'na güvenmiyoruz; bu kadar açık" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Yargıya, YSK’ya güvenmiyoruz, bu kadar açık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa’ya aykırı şekilde cumhurbaşkanı adaylığını açıklamasına ilişkin sessiz kalmakla eleştirildiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve yargıya eleştirilerde bulundu. “YSK’ye güvenmediğimi sağır sultan duydu” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

YSK ile söylediğim bir şey tartışılıyor. YSK’ye güvenmediğimi sağır sultan duydu. YSK’nin hangi olaylarda nasıl karar vereceğini hepimiz biliyoruz. Sanki biz başvuracağız, YSK hukuka uygun karar verecek. Akıl var mantık var. İradesini saraya ipotek eden adama hakim denmez. Hala öğrenmediniz mi ya.

İstanbul seçimleri… Aynı zarfın içine 4 oy pusulası konuyor. Bu beylere talimat gelmiş. 3’ü geçerli, 1’i geçersiz. Bazıları bu kararı aldılar. Ben de bunlar YSK’deki çetelerdir dedim. Yasadışı bir işlemi yapmak için bir araya gelenlere çete denir. YSK değişti evet, eskiden 3-4 kişi vardı iradesini satmayan, vicdanını dinleyen, şimdi onları da büyük ölçüde temizlediler. YSK’ye güvenseydik özel olarak sandık güvenliği için çalışmazdık. Yargıya, Yüksek Seçim Kurulu’na güvenmiyoruz; bu kadar açık.

Bozulma bürokrasiyle başladı, yargıyla devam ediyor. Bürokraside ve yargıda herkes böyle sanılmasın. Hala ahlaklı bürokratlarımız var, o kırıntılar onlar sayesinde kaldı. Bozulma o kadar büyük alanlara yansıdı ki Meclis’te de bozulma olduğunu görüyoruz.