Kahramanmaraş'taki metal fabrikası Malatya merkezli depremde çöktü: 1 işçi hayatını kaybetti

Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Ferhuş Mahallesi'nde bulunan ve 6 Şubat'taki depremlerde ağır hasar alan metal mutfak eşyası fabrikasına malzeme çıkarmak için sokulan işçiler, merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğündeki depreme yakalandı.

Kahramanmaraş'taki metal fabrikası Malatya merkezli depremde çöktü: 1 işçi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi’ ne bağlı Karaziyaret mahallesinde Malatya’da meydana gelen depremde çöken bir metal fabrikasında ilk belirlemelere göre 1 işçi yaşamını yitirdi, 4 işçi yaralandı.

Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Ferhuş Mahallesi’nde bulunan ve 6 Şubat’taki depremlerde ağır hasar alan metal mutfak eşyası fabrikasına malzeme çıkarmak için sokulan işçiler, merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğündeki depreme yakalandı.

Tavan ve kolonların çöktüğü fabrikada işçiler, enkaz altında kaldı. Bölgeye giden itfaiye ekipleri, Ali Çam, İdris Nacar, Mehmet Canlı ve İbrahim Burak Öztürk’ü yaralı kurtardı.

Kolonun altında kalan İsmail Alakız ise hayatını kaybetti. Yaralanan işçiler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Fabrika önüne gelen işçi yakınları ise iş yeri sahibinin mallarını kurtarma derdine düştüğünü, girilmesi yasak fabrikaya işçileri soktuğunu belirterek tepki gösterdi.

Öte yandan ağır hasar alan fabrikanın duvarlarında ve girişteki danışma ofisinin kapısındaki iş güvenliğine ilişkin uyarılar dikkat çekti. Ofis duvarında ‘İş güvenliği bu noktada başlar’ ile fabrika duvarlarında ‘Önce iş güvenliği’ yazısının olduğu görüldü. Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.