Kahramanmaraş'ta fırtına nedeniyle çatıdaki parçalar çadırların üstüne düştü

Halk TV muhabiri Ferit Demir, depremin büyük yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş'ta çatıdan kopan parçaların çadırların üstüne düştüğünü ve ilk belirlemelere göre 1 kişinin hayatını kaybettiğini en az 20 kişinin yaralandığını söyledi.

Kahramanmaraş'ta fırtına nedeniyle çatıdaki parçalar çadırların üstüne düştü

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde etkili olan fırtına ve hortum nedeniyle çatılardan kopan parçalar, çadırların üzerine düştü.

Halk TV muhabiri Ferit Demir, Memiş Özdal mahallesindeki çadır kentin savaş alanına döndüğünü ve ağır hasarlı apartmanın çatısından tipi, fırtına ve hortum sonrası uçan parçaların çadırların üstüne düştüğünü aktardı.

Demir, çatıların düşmesi nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 20 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Saat 16.00 sıralarında fırtına sonra hortum oluştuğunu ifade eden Demir, hortumun ağır hasarlı binaların çatılarını metrelerce uzağa uçurduğunu söyledi.

Demir, çatının uçtuğu bölgede gönüllü öğretmenlerin ders verdiği sınıfların bulunduğunu, yaralılar arasında çocukların da bulunduğunu anlattı.

Bölgeye çok sayıda ambulansın sevk edildiği bilgisini veren Demir, çadırların kullanılamaz hale geldiğini, AFAD’ın da arama kurtarma faaliyetlerine başladığını aktardı.