Kadıköy'deki eylemlere sert müdahale: Gözaltılar var!

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'ni oluşturan kurumların yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Kızılay’ın, bünyesindeki çadırları afet bölgesine göndermek yerine çadırların satışını yapmasını protesto etmek için İstanbul Kadıköy Kızılay Şubesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen TİP üyelerine polis saldırdı.

Kadıköy'deki eylemlere sert müdahale: Gözaltılar var!

Polis bugün Kadıköy’de iktidara yönelik protestolara sert müdahalede bulunarak çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin İstanbul’da yapmak istediği “Deprem değil rantçı düzeniniz öldürdü. Şimdi dayanışma zamanı” konulu basın açıklamasına polis müdahale etti. Aralarında Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’ni oluşturan kurumların yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kızılay’ın, bünyesindeki çadırları afet bölgesine göndermek yerine çadırların satışını yapmasını protesto etmek için İstanbul Kadıköy Kızılay Şubesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen Türkiye işçi Partisi (TİP) üyelerine polis saldırdı.

Bahariye Caddesi’nde bulunan parti il binasından çıkarken “Hükümet istifa” sloganı atan gruba polis saldırırken çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Açıklama öncesinde polis Bahariye Caddesi’ni ablukaya aldı. Abluka halen devam ediyor.