İYİ Partili Bilge Yılmaz: Merkez Bankası rezervleri tükenmek üzere

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Merkez Bankası rezervlerinin tükenmek üzere olduğunu belirtip "Erdoğan bu pazar seçilirse 29 Mayıs'tan piyasaların ihtiyacı olan doları bulamayacak ve sermaye kontrolleri genişleyecek" dedi.

İYİ Partili Bilge Yılmaz: Merkez Bankası rezervleri tükenmek üzere

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, sosyal medya hesabından Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumu anlattı.

“Merkez Bankası rezervleri tükenmek üzere” diyen ve Türkiye’nin her ay 8-9 milyar dolar cari açık verdiğini belirten Yılmaz, 28 Mayıs seçimlerini Erdoğan’ın kazanması halinde olabilecekleri dile getirip şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Bankası rezervleri tükenmek üzere, her ay 8-9 milyar dolar cari açık veriyoruz, şirketler üretimlerini/ticaretini sürdürebilmek, vatandaşlar ise sisteme güvenmedikleri için dolar talep ediyor. Burada cevaplanması gereken önemli bir soru var: Erdoğan bu pazar seçilirse 29 Mayıs’tan sonra piyasaların ihtiyacı olan doları nereden ve nasıl bulacak? Tabii ki bulamayacak ve sermaye kontrolleri genişleyecek. Bugün şirketlere 5 bin dolar gibi komik bir döviz limit getirenler haftaya bunu tamamen yasaklayabilir.”

“Bunun sonuçları hepimiz için çok ağır olur” diyen Yılmaz, Erdoğan’ın kazanması halinde olacakları şöyle sıraladı:

  • Ekonomi duracak
  • Şirketler iflas edecek
  • Karaborsa olacak
  • İşsizlik artacak