İskenderun'da Limak Holding'e TCDD arazisi süresiz tahsis edildi!

İskenderun Kaymakamlığı, Limak Holding'in işlettiği İskenderun Limanı'nın hemen bitişiğinde yer alan TCDD İskenderun Garı arazisinin 15 bin 700 metrekarelik bölümünü Limak'a tahsis etti.

İskenderun'da Limak Holding'e TCDD arazisi süresiz tahsis edildi!

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arazisi Beşli Çete içerisinde yer alan 15 bin 700 metrekarelik bir alan, Limak Holding’e tahsis edildi. Limak Holding’in işlettiği İskenderun Limanı’nın yanındaki TCDD İskenderun Garı arazisi, depremzedeler için konteyner kent kurmak amacıyla talep edildi. Ancak, Limak’ın araziyi ne kadar süreyle kullanacağına dair bir belirleme yapılmadı.

Limak Holding ise İskenderun Kaymakamlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arazisinin bir kısmının kendilerine tahsis edilmesi hakkında açıklama yaptı. Limak Holding tarafından yapılan açıklamada, şirketin depremzedelere yönelik bir yardım projesi yürüttüğü ve bu kapsamda İskenderun Limanı’na yakın bir bölgede konteyner kent kurmayı planladığı belirtildi.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, yaptığı açıklamada, “Ülkemizde yaşanan doğal afetler sonrasında vatandaşlarımızın yanında olmak, acılarını paylaşmak, yaralarını sarmak en önemli görevlerimizden biridir. İskenderun Limanı’nın işletmecisi olarak bu anlayışla hareket ediyor, depremzedelerimize yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu kapsamda, İskenderun Limanı’nın hemen yanında bulunan ve kullanımı yapılmayan bir alanda, depremzedelerimize yönelik bir konteyner kent kurmaya karar verdik. Bu proje ile depremzedelere barınma imkânı sağlamak, onların yaralarını sarmak, hayatlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmak istiyoruz” dedi.