İnce: Döne döne vuruşmaya devam edeceğiz

Kılıçdaroğlu ile İnce görüşmenin ardından ortak açıklamada bulundu.

İnce: Döne döne vuruşmaya devam edeceğiz

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile bir araya geldi.

İnce, saat 17.00’de Memleket Partisi Genel Merkezi’ne ulaşan Kılıçdaroğlu’nu kapıda karşıladı.

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı.

Çağrısını kabul ettiği için İnce’ye teşekkür eden Kılıçdaroğlu şu sözlere yer verdi:

“Sayın genel başkan lütfedip çağrımızı kabul ettiği için teşekkür ederim. Başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye’nin pek çok sorununu görüştük. Yaşanan sorunlarla ilgili hangi çözümleri ürettiğimizi de karşılıklı ilettik. Deprem bölgesiyle ilgili bir kanun teklifi hazırlıyoruz. O konuda Sayın Genel Başkan’a ayrıntılı bilgi verdim. İşin özeti Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz, beraber olmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunlar bireysel sorunların çok ötesinde. Ben ne kadar duyarlıysam Sayın İnce de o kadar duyarlı. Bizi kabul ettiği için yürekten teşekkür ederim”

Adaylıktan çekilmeyeceğini vurgulayan İnce ise şu açıklamalarda bulundu:

“Siyasette ittifaklar olmalıdır ama menfaat değil ilke ittifakı olmalıdır. Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk’ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu ülkeyi yönetmemelidir. Sayın Genel Başkan’a teşekkür ediyoruz”

“Erdoğan’ı göndermek derken adaylıktan çekilecek misiniz” sorusuna İnce “Hayır öyle bir şey demedim. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. PKK’lılar kaçak FETÖ’cüler ateş ediyor bize sağdan soldan. Biz de Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle yanıt verdi.