İnce: Ben AK Parti'den çok oy alıyorum

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs için "Olağanüstü oy alacağım, CHP Cumhurbaşkanı adaylığımda arkamda değildi ki, belki de yüktü" dedi.

İnce: Ben AK Parti'den çok oy alıyorum

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu ‘Teke Tek’ programına konuk oldu.

Altılı Masa’da CHP ve İYİ Parti dışında yer alan partilere ağır eleştirilerde bulunan Muharrem İnce, “Türkiye’ye ittifak öneriyorum; CHP, İyi Parti, Memleket Partisi… Cuk oturur. Atatürk’te sorun olmaz, laiklikte sorun olmaz, bağımsızlıkta sorun olmaz. İlk dört maddeyi, Türk bayrağını, tarikatları tartışmaz. Kuracaksan böyle kuracaksın” dedi.

Muharrem İnce “Ben AK Parti’den çok oy alıyorum. Kemal Bey alamıyor, ben alıyorum. Onlar da beni görüyor. Bugün CHP’de uçakta bir milletvekille yanyana oturduk, kendisine de söyledim ‘ayıp oluyor’ dedim. Eğer oturup konuşacaksak, ben size zeytindalı uzatayım dedim. Şu ‘sarayın adamı, AK Parti destekliyor’ iftiralarını atmayın dedim” diye konuştu.

“Olağanüstü oy alacağım” diyen İnce, “Ben CHP’nin oylarına, AK Parti’ye oy verip bugün pişman olanların oylarına, MHP’nin, HDP’nin oylarına da talibim. İYİ Partililerin, sandığa gitmeyenlerin oylarına talibim. Emin olun, üyelerimiz içinde CHP’den istifa edip gelenlerin oranı yüzde 20. Oy bölünmesi olmaz. İnsanları korkutup oy almaya çalışıyorlar. Altyazıları okuyorum televizyonlarda ‘Muharrem İnce çekil, yoksa hesap veremezsin’ deniyor. Ben o riski görüyorum, sokağı da görüyorum. Ben salon siyasetçisi değilim” ifadelerini kullandı.