İKD dayanışmayı büyütmek için Samandağ'da kadınlarla bir araya geldi

İKD heyetinde İKD Genel Sekreteri Nuray Yenil, TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, Sanatçı Mercan Erzincan ve Sanatçı Erdal Erzincan bulunurken, Türkiye'nin dört bir yanından gelen dayanışma kolileri depremzedelere ulaştırıldı. Kadınlara karanfil dağıtıldı.

İKD dayanışmayı büyütmek için Samandağ'da kadınlarla bir araya geldi

Türkiye 6 Şubat’da yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsıldı. 11 ilde büyük yıkıma yol açan depremler sonrasında iktidar yurttaşları kendi kaderiyle baş başa bırakırken, emekçi halkımız yaralarını sarmak için büyük bir dayanışma başlattı. İlk günden beri depremin yaralarını sarmak için bölgede bulunan İlerici Kadınlar Derneği (İKD) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bugün Samandağ’da bir dayanışma etkinliği düzenledi. İKD heyetinde İKD Genel Sekreteri Nuray Yenil, TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, Sanatçı Mercan Erzincan ve Sanatçı Erdal Erzincan bulunurken, Türkiye’nin dört bir yanından gelen dayanışma kolileri depremzedelere ulaştırıldı. Kadınlara karanfil dağıtıldı.

Sanatçı Mercan Erzincan yaptığı konuşmada şunları kaydetti: Çok karışık duygular içindeyiz, acınızı derinden paylaşıyoruz. 8 Martta sizlerle dertleşip bir arada olmak istedik, umarım sizlerle beraber türküler söyleyip gününüze bir nebze dayanışmayla renk katabiliriz

 

İKD Genel Sekreteri Nuray Yenil ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: Sizlere İKD’li dostlarımızın dayanışma ve selamlarını getirdik, bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bizler için önemli bir miras. Ne yazık ki bir afet yaşadık, bu afet rant politikaları ve ihmal nedeniyle bir felakete dönüştü. Gönül isterdi ki çok daha güzel koşullarda bir araya gelelim ancak sizlerle bir arada olmak bizlere de güç veriyor. Tüm İKD’liler adına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününüzü kutluyorum.