İKD dayanışmayı büyütmek için Defne'de kadınlarla bir araya geldi

İKD heyetinde İKD Genel Sekreteri Nuray Yenil, TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, Sanatçı Mercan Erzincan ve Sanatçı Erdal Erzincan bulunurken, Türkiye'nin dört bir yanından gelen dayanışma kolileri depremzedelere ulaştırıldı. Kadınlara karanfil dağıtıldı.

İKD dayanışmayı büyütmek için Defne'de kadınlarla bir araya geldi

Türkiye 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsıldı. 11 ilde büyük yıkıma yol açan depremler sonrasında iktidar yurttaşları kendi kaderiyle baş başa bırakırken, emekçi halkımız yaralarını sarmak için büyük bir dayanışma başlattı. İlk günden beri depremin yaralarını sarmak için bölgede bulunan İlerici Kadınlar Derneği (İKD) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bugün Defne’de bir dayanışma etkinliği düzenledi. İKD heyetinde İKD Genel Sekreteri Nuray Yenil, TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, Sanatçı Mercan Erzincan ve Sanatçı Erdal Erzincan bulunurken, Türkiye’nin dört bir yanından gelen dayanışma kolileri depremzedelere ulaştırıldı. Kadınlara karanfil dağıtıldı.

İKD Genel Sekreteri Nuray Yenil yaptığı konuşmada şunları kaydetti: Depremin üzerinden 1 ay geçmiş olmasına rağmen özellikle Samandağ’da çadır ve su sıkıntısı var. İnsanlar temel ihtiyaçlarını gideremiyor, 8 Mart vesilesiyle herkesi dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz.