İçişleri Bakanlığı'ndan Özgür Özel'in Emin Şen dosyasıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanlığı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Süleyman Soylu dosyasında adı geçen Emin Şen ile ilgili iki ayrı açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı'ndan Özgür Özel'in Emin Şen dosyasıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanlığı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Emin Şen dosyasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Bakanlıktan yapılan ilk açıklamada, “CHP Milletvekili Özgür Özel’in ismini zikrettiği Emin Şen; devlet memuru olmayıp, bakan müşaviri görevi de bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

İçişleri Bakanlığı’nın ikinci açıklamasında ise, bakanlık sitesinin erişime kapatılmasıyla ilgili de, “Bir kurgu da Bakanlık sayfasının erişime engellendiği iddiasıdır, burada sadece geçmişten kalan bir bilgi güncellenmiştir” denildi. Ancak bakanlık açıklamasında, hangi bilginin güncellendiğine dair herhangi bir detaya yer verilmedi.

Bakanlığın ikinci açıklaması şu şekilde:

“CHP Grup Başkanvekili’nin kamuoyunun gündemini meşgul ettiği hezeyan dolu açıklamasını tüm kamuoyu gibi biz de ibretle izledik. Bu kadar basitliğin muhatabı elbette biz değil konuşturdukları kişiye CHP Grup Başkanvekili gömleği giydirenlerdir. Sosyal medyada ‘troll’ ordusu kurduğu iddia edilen Emin Şen, iddia edildiği gibi Bakanlık Müşaviri veya 657’ye tabi devlet memuru değildir. Yine iddia edilenin aksine İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın basınla ilişkileri ve resmi sosyal medya hesapları, ilgili birimlerin Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirlikleri tarafından sürdürülmektedir. Daha önce FETÖ hesaplarında defalarca gündeme getirilen bu mesnetsiz iddiaların odağındaki Emin Şen, Bakanımızın çok uzun yıllardır sosyal medya danışmanlığını yürütmektedir. Bu bilgi kamuya açık bilgidir. Onun için hezeyan dolu kurgu bunun üzerinden oluşturulmuştur. Bir diğer kurgu da Bakanlık sayfasının erişime engellendiği iddiasıdır, burada sadece geçmişten kalan bir bilgi güncellenmiştir. Ayrıca hezeyan taşıyan diğer iddiaları ise maksatlı bir şekilde kamuoyunu yanlış yönlendirmeye dönük dezenformasyon amaçlı bilgilerdir.”

ÖZEL’DEN YANIT

Özel, basın toplantısında İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı ilk açıklamaya yanıt verdi. “İçişleri Bakanlığı’nın sayfasında göreve başladığı tarih yazıyor” diyen Özel, “Şu an sitesinde var. Kendisi şirketi kurmuş ve halen yöneticisi. İçişleri Bakanlığının müşaviri. Şimdi Süleyman Soylu ne yapar? Mümkün olduğu kadar geriye dönük istifa dilekçesi çıkarırlar. YÖK’e 15’inci üyeyi atadılar. Diyelim istifa etti bir ay önce iki ay önce. İnternet sitemizi güncellemedik diyecekler. Aynı YÖK’te yaptıkları gibi” dedi.

Özel, şunları söyledi: “Devlet Memurları Kanunu, bakan müşaviri, devlet memuru gibi değerlendirilir diyor. Biz devlet memuru demedik. Olsa devlet memuru deriz. Kendisi de bakan müşaviri olduğunu yazıyor, öyle çalışıyor.”

Özel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada da, “Basın toplantımıza başladığımızda Emin Şen, atanma tarihi de belli olan bir bakan müşaviriydi… Basın toplantımız bittiğinde Emin Şen’in sayfasına ulaşılamıyordu. Şimdi de atanma tarihi kaldırılarak Bakan Danışmanı olmuş!” ifadelerini kullandı.