Hrant Dink, katledilişinin 16'ncı yılında anıldı

Binlerce kişinin katıldığı anma, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dink'in katledildiği yer olan Agos gazetesinin eski ofisinin bulunduğu İstanbul Şişli'deki Sebat Apartmanı önünde gerçekleştirildi.

Hrant Dink, katledilişinin 16'ncı yılında anıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Hrant Dink, aramızdan ayrılışının 16’ncı yılında katledildiği yerde anıldı.

Binlerce kişinin katıldığı anma, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dink’in katledildiği yer olan Agos gazetesinin eski ofisinin bulunduğu İstanbul Şişli’deki Sebat Apartmanı önünde gerçekleştirildi.

Yurttaşlar, Dink’in öldürüldüğü noktaya kırmızı karanfil, mum ve nar bıraktı. Öldürüldüğü saat olan 15.00’te alanda Hrant Dink’in, “Biz Ermenilerin bu topraklarda gözümüz var. Var, çünkü kökümüz burada. Ama merak etmeyin bu toprakları alıp gitmek için değil, bu toprakların gidip dibine girmek için” sözleri dinletildi.

Hrant Dink’in sevenleri “Faşizme inat kardeşimsin Hrant”, “Hepimiz Hrant’ız hepimiz Ermeniyiz”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Katiller halka hesap verecek”, “Katilleri koruyan cinayete ortaktır” sloganları atarak Ermenice, Türkçe, Kürtçe “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz”, “Hrant için, adalet için” yazılı dövizler taşıdı.

Törende “Sarı Gelin” türküsü Türkçe ve Ermenice olarak çalındı. Binaya Dink’in fotoğrafının olduğu bir afiş asıldı. Afişte, “İnadın, umudun, cesaretin bizimle. Seninleyiz Ahparig. Buradayız 16 yıldır” yazısı yer aldı.