Halkın hesap defteri!

Böylesi bir felaket karşısında söylenecek çok şey var. Ancak önce yaraların acilen sarılması gerekiyor. Dayanışma her alanda büyütülmeli ve güçlendirilmeli. Kaderiyle baş başa bırakılan bir halk, önlemde, yardımda, yetişmede yetersiz bir iktidar somut gerçekliği var karşımızda. Bugün şahsım devleti ile millet karşı karşıya…

Depremde yaşamını yitiren yurttaşlarımızın sayısı 40 bini geçti. Büyük bir felaket, büyük bir acı, aynı zamanda büyük bir katliam.

Böylesi bir felaket karşısında söylenecek çok şey var. Ancak önce yaraların acilen sarılması gerekiyor. Dayanışma her alanda büyütülmeli ve güçlendirilmeli. Kaderiyle baş başa bırakılan bir halk, önlemde, yardımda, yetişmede yetersiz bir iktidar somut gerçekliği var karşımızda. Bugün şahsım devleti ile millet karşı karşıya…

Sanki yaşanan yıkım, acı ve ölümler yetmiyormuş gibi buna bir de iktidarın tehdit ve hakaretleri ekleniyor. Niye asker yok diyenlere “Şerefsiz” diyen bir iktidar bu. Daha önce de “sürtük” kelimesini işittiğimiz için ne denebilir ki? Parmak sallamaları bitmiyor. “Deftere yazıyorlar”, “not ediyorlar”! Bu tehdit dili, zihniyeti, siyaseti AKP’nin felaket karşısında bile içlerindeki canavarın dışa vurumu sanki!

Neyi deftere yazıyorsunuz? Neyi not ediyorsunuz?

“Niye AFAD harekete geçmedi, askere niye talimat verilmedi, Kızılay’ın ve AFAD’ın niye çadırı yok, neden arama kurtarma ekipleri geç kaldı” diye soranları mı not ediyorsunuz?

Denmesin mi, sussun mu herkes başını öne eğerek, kaderine razı mı olsun?

Sizin not edeceğiniz ve deftere yazacağınız varsa, önce amel defterinizde boş yer arayın!

Ama halkın, emekçilerin, yurttaşların, felaketle canını, evini, her şeyini kaybeden yurttaşlarımızın deftere yazacak çok notu var!

Deprem bölgesinde kahkahayla gülen AKP Başkan Yardımcı Numan Kurtulmuş ve diğer AKP yöneticilerini halkımız deftere not etti!

Millet can derdindeyken “seçimler ertelensin” diye yazılı açıklama yapan AKP kurucusu, yöneticisi ve eski Cumhurbaşkanı İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ı halkımız büyük harflerle deftere not etti!

Depremin ilk gününde yıkımın boyutları ortadayken, 20 yıldır hiçbir önlem alınmamışken, 20 yılda toplanan deprem paraları iç edilmişken, AKP sözcüsü Ömer Çelik’in siyasi rant uğruna “Cumhur İttifakı olarak buradayız” açıklamasını halkımız deftere not etti.

Depremin üzerinden 12 gün geçmişken memleketi Osmaniye’ye bile gitmeyen ancak Saray’da Erdoğan ile seçim hesapları yapmayı ihmal etmeyen MHP lideri Devlet Bahçeli’yi halkımız deftere not etti.

Yardım seferberliği kapsamında bazı bira firmalarının depolarında bulunan ve bağışladığı giysilerin üzerinde bira markası yazıyor diye reddedilip yardımın engellendiğini halkımız deftere not etti!

Utanmadan giysiyi alkollü içki yerine koyup dincilik yapan gericinin “bugün bira gönderen, yarın kilise çanı gönderir” diyerek yardım karşıtlığını halkımız deftere not etti!

Kocaeli Üniversitesi’nde güya Afet Yönetim uzmanı Serpil Gerdan’ın yardım bekleyen, devletten elini uzatmasını isteyen yurttaşlara söylediği “Vatandaşın aslında, hiç kimseden yardım beklemeden devlete yük yerine katkı olması lazım. Afetzede olabilir ama enkaz altında değilse kendi başının çaresine bakması gerekir.” şeklindeki skandal sözlerini halkımız deftere not etti!

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın, büyük deprem felaketi ile ilgili, bütün ihmaller ortadayken, “Olumsuzluklar çok az aslında, ama onlar tabi çok can sıkıcı oldukları için bize fazla geliyor” sözlerini halkımız deftere not etti!

Millet can derdindeyken Türkiye’nin hem Roma Büyükelçiliği hem de Milano Başkonsolosluğu’nun AFAD ve Kızılay’ın yanı sıra Türkiye Diyanet Vakfı’na da bağış istemesini halkımız deftere not etti!

2012’de ‘depreme dayanaksız’ diye rapor tutulmasına rağmen yıkılan İskenderun devlet hastanesi 10 yıldır niye yapılmadığını halkımız deftere not etti!

Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen depremlerin ardından yurttaşların nasıl yalnız bırakıldığı ortadayken, deprem bölgelerinden yardım çığlıkları gelirken daha ilk günden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı’nın “Hatay ilimizde yürütülen çalışmalar da büyük bir titizlikle sürdürülmekte olup vatandaşlarımızın asılsız iddialara itibar etmemeleri rica olunur.” şeklindeki sorumsuzca ve yalan açıklamasını halkımız deftere not etti!

Enkazdaki yurttaşlarımızın ve onların yardımına koşan bölgedeki gönüllülerin en önemli iletişim aracı olan sosyal medyanın nasıl engellendiğini halkımız deftere not etti!

Van depreminde de “Van için tek yürek” diye televizyon programı yapanların aynısını yeniden yaparak dayanışma adıyla halkın parasını “bağışlayıp” şov yapanları halkımız deftere not etti!

Bağış şovuyla zenginleri parlatıp enkaz kenarında cenazesini bekleyen yurttaşlarımıza yapılan büyük saygısızlığı halkımız deftere not etti!

AKP’nin amel defterine on binlerce ölüm daha eklendi!

Halkın defteri ise doluyor!

Halkın defteri amel defteri değil ama hesap defteridir!