Genç olmadan devrim olmaz

Örgütlü bir genç politikleşir ve politik bir düşünce yapısını benimsediği zaman aslında sorunlarının bireyler aracılığı ile sistemin çıkarttığının farkına varır.

Genç olmadan devrim olmaz

Samet Yılmaz

Örgütlü olmanın, örgütlü mücadele etmenin gençlere etkisi nasıl olur? İçerisinde yaşadığımız bu kapitalist düzen gencinden yaşlısına kadar her yaş grubuna etki etmiş durumda.

Siyasi iktidarın sürekli dile getirdiği kindar ve dindar nesilde gençler birbirlerine kin ile, nefret ile bakıyorlar.
Gençlik şiddete meyilli ve uyuşturucu batağına düşmüş durumda.

Öncelikle neden böyle olduğuna, bunların başlıca sebeplerine bakmamız gerekiyor. Aileler eğitim sistemindeki hataları, yanlışlıkları, düzenbazlıkları ve torpilleri görmeksizin tüm suçu kendi çocuklarına atmaktalar.
Ve bu durumun sonucunda da çocuklarını rekabete ve bireyselliğe sürüklüyorlar.

Bu rekabetin sonucunda ise çocuklar başarısız olursa psikolojik hatta ve hatta fiziksel şiddete maruz kalıyorlar.
Ve malesef ki günümüz gençleri çıkış yolu bulamadığı için depresyona sürükleniyor. Gençler zaten gelecek sıkıntısı çekmiyormuş gibi, zaten ekonomik sıkıntılar çekmiyormuş gibi üstüne bir de psikolojik sıkıntılar ekleniyor.

Peki şimdi soranlar olacaktır.

Bu kadar sorunun örgütlü mücadele ile ne alakası var. Çok alakası var!

Örneğin günümüz gençleri genelde aile baskısı, geleceksizlik kaygısı ve yalnız kaldığı için depresyona giriyorlar.
Ve doğal olarak gençlerin bir çoğu umutsuz ve karamsar oluyor.  Çok üzülerek söylüyorum ancak bunu kabul etmeliyiz gençler maalesef ki bu durumdan kurtulabilmek için uyuşturucuya başvuruyor.

Hatta ve hatta intihar edip yaşamına son verenler de oluyor.

Ancak örgütlü bir genç yalnız kalmaz, sosyalleşmeyi öğrenir, okuma alışkanlığı kazanır, rekabetin insanı çürüttüğünün farkına varır ve kurtuluşun bireyde değil örgütlü mücadelede olduğunun farkına varır.

Örgütlü bir genç politikleşir ve politik bir düşünce yapısını benimsediği zaman aslında sorunlarının bireyler aracılığı ile sistemin çıkarttığının farkına varır.

Ve tek çarenin örgütlenmek olduğunu fark eder…

Geleceksizlik, yoksulluk, işsizlik, eşitsizlik ve umutsuzluk yaratan bu düzene karşı tüm gençleri geleceğimize sahip çıkmaya ve örgütlü mücadeleye davet ediyorum.