Fatih Erbakan: Adnan Oktar'ın kitapları gayet güzel, gayet yerinde

"Adnan Oktar'ın taciz yaptığına dair bir tane görüntü var mı?" ifadelerini kullanan Erbakan, şöyle devam etti: "Kitapları gayet güzel, gayet yerinde."

Fatih Erbakan: Adnan Oktar'ın kitapları gayet güzel, gayet yerinde

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kişisel suçlarından ve örgüt yöneticiliğinden toplam 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar’la ilişkisine dair soruya tepki gösterdi. Adnan Oktar’ın herhangi birini taciz ettiğine ilişkin görüntü olmadığını söyleyen Erbakan, “Adnan Oktar’ı savunacak değilim. Kitapları gayet güzel, gayet yerinde” dedi.

TV100’de Candaş Tolga Işık’ın sunduğu ‘Az Önce Konuştum’ programına katılan Erbakan, yıllar önce çekilmiş olan ve suç örgütü lideri Adnan Oktar’dan bahsettiği görüntülerin sorulması üzerine “Adnan Oktar’ın taciz yaptığına dair bir tane görüntü var mı? Ben tabii Adnan Oktar’ı savunacak değilim. Kitapları gayet güzel, gayet yerinde” ifadelerini kullandı.

Oktar’la ilgili ifadelerinin sorulmasına tepki gösteren Erbakan, programın sunucusu Işık’a da “Konuyu çarpıtmayın, ittifakla ilgili, Yeniden Ferah Partisi ile ilgili konuşmak için çıktık sözleriyle tepki gösterdi. Erbakan, şöyle devam etti: Bir dönemde bir insan çok güzel bilimsel bir kitap yazmış. Arkasından da suç işlemiş. ‘Kitabı da çöpe atalım, kitapta yazanlar faydasız, zararlı hale geldi’ diyemezsiniz ki. Bilimsel değil. Rahmetli Erbakan hocamızın da tavsiye ettiği kitaplar bunlar. Kitaplarla tezat hale geldikleri zaman… Son geldikleri durumu tasvip etmediğimizi de ifade ettik.”

Adnan Oktar, “örgüt yöneticiliği”, “cinsel istismar”, “eğitim hakkının engellenmesi”, “eziyet”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” ve “kişisel verilerin kaydedilmesi” suçlarından toplamda 891 yıl, yönetici konumunda bulunduğu örgütsel suçlar da dahil diğer sanıkların cezalarıyla birlikte toplamda 8 bin 658 yıl hapisle cezalandırılmıştı.