Ersin Tatar’a Londra’da protesto

Tatar katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada ise, “Bir üniversitede yapacağım konuşmayı bile hazmedemeyen zihniyetle Kıbrıs’ta bir anlaşmaya ulaşmak hiç kolay değildir, olmayacaktır da herhalde” ifadelerine yer verdi.

Ersin Tatar’a Londra’da protesto

Londra’da bulunan Kings College’de Kıbrıs konusunda bir konferans vermeye giden Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Yunanistan ve Kıbrıs bayraklarını taşıyan bir grup tarafından protesto edildi.

Ersin Tatar yaptığı açıklamada “Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar. ‘Kıbrıs Rum’dur Tatar’a ölüm’ sloganlarıyla önümüzü kestiler.” dedi. Tatar katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada ise, “Bir üniversitede yapacağım konuşmayı bile hazmedemeyen zihniyetle Kıbrıs’ta bir anlaşmaya ulaşmak hiç kolay değildir, olmayacaktır da herhalde” ifadelerine yer verdi.

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın İngiltere’nin başkenti Londra’da katılacağı program için üniversite yerleşkesine girişinde engellenmek istenmesini kınadı.

Üstel, Rumların Kıbrıs Türklerini yok sayan, eşit görmeyen ve Ada’nın ortak sahibi kabul etmeyen anlayışının Londra’da bir kez daha kendini gösterdiğini belirterek şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ın Londra Kings College’da vereceği konferans öncesi, Kıbrıs Türk heyetinin önünü keserek ifade özgürlüğünü aşan, nefret dolu, hakaret dolu pankartlar açan, sloganlar atan Rum protestocuların saldırı girişimlerini kınıyor, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm heyetimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

Üstel açıklamasında bu tip eylemlerin, amacına ulaşamayacağını ve haklı davalarını anlatmada seslerini kısmaya yetmeyeceğini ifade etti.