Erdoğan'ın Hizbullah hakkındaki sözleri yeniden gündem oldu

Erdoğan, “AK Parti'yi Hizbullah'la, herhangi bir terör örgütüyle ilişkilendirme gayreti içerisine girmek bir densizliktir, namertliktir. Benim partimi kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Hizbullah hakkındaki sözleri yeniden gündem oldu

AKP’nin 14 Mayıs’taki seçimlerde Hizbullah’ın siyasi kanadı HÜDA-PAR ile koalisyon görüşmelerine başlaması tepkiyle karşılandı.

Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011’de Başbakanken yaptığı bir açıklama sosyal medyada gündem oldu.

Erdoğan’ın Ankara’da il başkanlarıyla bir araya geldikten sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladığı anlarda Hizbullah ile ilgili açıklamaları yeniden paylaşılmaya başladı.

O açıklamalarında Erdoğan, “AK Parti’yi Hizbullah’la, herhangi bir terör örgütüyle ilişkilendirme gayreti içerisine girmek bir densizliktir, namertliktir. Benim partimi kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘AK Parti’nin Hizbullah’la işbirliği yaptığı’ yönündeki açıklamalarını hatırlatması üzerine Erdoğan o gün şu ifadeleri kullanmıştı:

“En azından bir terbiyesizliktir. Çünkü bir iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. AK Parti’yi Hizbullah’la herhangi bir terör örgütüyle ilişkilendirme gayreti içine girmek bir densizliktir, namertliktir. Bunu açıklamadığı sürece bu namertlik, bu densizlik onun üzerinde üzerinde ve camiasında kalacaktır. Bu kadar açık söylüyorum, bu kadar ağır kullanıyorum. Benim partimi kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez, böyle bir hale getiremez.”