'Erdoğan'ın ayakkabısını yalamak' isteyen vekil, sözlerine Orduluları alet etti

“Tayyip ağabeyin ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" diyen AKP Ordu Milletvekili  Şenel Yediyıldız, tepki çeken sözleri üzerine ""Benim konuştuğum ifadeler, yerel ifadelerdir. Bizim yöremizde insanların rahatlıkla kullandığı ifadelerdir" dedi.

'Erdoğan'ın ayakkabısını yalamak' isteyen vekil, sözlerine Orduluları alet etti

AKP Ordu Milletvekili  Dr. Şenel Yediyıldız’ın katıldığı bir televizyon programında, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bağlılığını anlatmaya çalışırken “Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım, ayakkabısını elimizle yalamamız lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Yediyıldız, sözlerinin tepki çekmesi üzerine yaptığı açıklamada “Benim konuştuğum ifadeler, yerel ifadelerdir. Bizim yöremizde insanların rahatlıkla kullandığı ifadelerdir” dedi.

Odatv’nin haberine göre;  Yediyıldız şunları söyledi:

“Ben bu ifadeleri bir yerel televizyonda konuştum. Ve benim konuştuğum ifadeler, yerel ifadelerdir. Bizim yöremizde insanların rahatlıkla kullandığı ifadelerdir. Bu ifadenin arkasında herhangi birisine hakaret yoktur ve beni bilenler bilir; ben şimdiye kadar menfaatim için ne kimseye yalvarmışımdır, ne de başka türlü şeyler yapmışımdır. Bu konuşmanın öncesinde bir takım olaylar anlatılmıştır, Türkiye Cumhuriyeti’nin başında dimdik durduğu için bu yerel ifade kullanılmıştır. Bizim yöremizde bu ifadeler normaldir, kullanılır. Bu konuşmayı yapıp bir şeyler elde edeyim düşüncesi kesinlikle yoktur.

Ben şuna şaşırıyorum, ben bu konuşmayı yapmışım ayıp etmişim, eyvallah… Ama ben memleketi satmamışım, kimseye hakaret etmemişim. Şaşırdım kaldım, o kadar büyük bir saldırıya uğradım ki, feleğim şaştı.”