Erdoğan'ı alkışlamıştı, Orgeneral Aysever Genelkurmay Başkanı oldu

Yaşar Güler'in Milli Savunma Bakanı olarak atanmasıyla boşalan Genelkurmay Başkanlığı'na Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever görevlendirildi.

Erdoğan'ı alkışlamıştı, Orgeneral Aysever Genelkurmay Başkanı oldu

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’i Milli Savunma Bakanı olarak atamış olması sebebiyle, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever mevcut görevi uhdesinde kalmak suretiyle yerine bir isim atanıncaya kadar Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmiştir” denildi.

Orgeneral Musa Avsever, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı konuşmasını alkışlayan komutanlardan biri olarak hatırlanıyor.

Erdoğan, bu yıl ocak ayında Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi’nde Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni’nde konuşmuştu. Erdoğan törende yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek “Sıradan işletme devir işlemini çarpıtarak sermaye düşmanlığı yapanlar, bugün Amerika’dan İngiltere’ye, oradan Almanya’ya kapı kapı dolaşarak, benzin istasyonlarındaki affedersiniz restoranlarda, oralarda bir şeyler yemeye gayret edenler, yabancı yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor. Biz ise yerli ve milli olarak, kendi mühendislerimizle, kendi işçilerimizle, işte bu dev eserleri hizmete koyuyoruz” demişti. Törendeki TSK komutanları ise Erdoğan’ın bu sözlerini alkışladı. O komutanlar arasında Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever başı çekiyordu.