Erdoğan'dan Akşener'in açıklamalarına ilk yorum

Erdoğan, Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılmasına ilişkin, "Onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz" dedi.

Erdoğan'dan Akşener'in açıklamalarına ilk yorum

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’dan ayrılmasına ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

Erdoğan açıklamasında, “Gerekli değerlendirmeleri yaparız. Bu değerlendirmelerden sonra da kararımızı veririz. Biz şimdi dökülen taşları toplamak gibi bir derdimiz yok. Biz bunun böyle olacağını aylar öncesinden söylemiştik. Bakın biz can derdindeyiz, bunlar ise mal derdinde. Bu dağılmanın olduğu anda biz Dolmabahçe’de 110 kadar ilim adamıyla, partimizin yetkili bakanlarıyla toplantı halindeydik. Çünkü biz can derdindeyiz” ifadelerini kullandı.

Akşener’in açıklanmaları sorulan Erdoğan, “AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak onlar ne der, ne yapar, nasıl adım atar böyle bir durumumuz yok. Zaten Cumhur İttifakı olarak hedefimizi belirledik. Yolumuzu belirledik ve şu anda bütün çalışmalarımızı bunun üzerine yapıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.