Erdoğan'a göre ülke tarihinin huzurlu dönemi yaşanıyor

Erdoğan, Türkiye'nin tarihinin en güvenli, huzurlu, rahat, müreffeh dönemini yaşadığını savunarak "Türkiye'yi eski karanlık günlerine döndürmenin kime faydası var?" diye konuştu. Konuşmasında, "Çocuklarımızı Kandil’e kimler kaçırdı?" diye soran Erdoğan, "Bunların Kürtlükle mürtlükle alakası yok" dedi.

Erdoğan'a göre ülke tarihinin huzurlu dönemi yaşanıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van’da açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin tarihinin en güvenli, huzurlu, rahat, müreffeh dönemini yaşadığını iddia eden Erdoğan şunları kaydetti:

“Kardeşlerim, devletinize güvenin, bize güvenin, huzurunuza ve namusunuza göz diken terör örgütü bir daha kılınıza bile ilişemeyecek.

Her şeyden önce Van’ı terör örgütlerinden kurtardık. Terör örgütlerinin başını inlerinde de ezdik. Bize güvenin.

Kardeşlerim, devletinize güvenin, bize güvenin, huzurunuza ve namusunuza göz diken terör örgütü bir daha kılınıza bile ilişemeyecek. Bundan sonra Gabar terörle anılmayacak, bundan sonra Gabar, o bölgede ayrı bir petrol zenginliğiyle anılacak.

Hani bunlar benim Kürt kardeşimi seviyordu? Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Dinimizde Türk-Kürt ayrımı yok. Çocuklarımızı Kandil’e kimler kaçırdı? Bunların Kürtlükle mürtlükle alakası yok.

CHP burada miting yapabilir miydi? CHP’ye desteklerini ‘dişe diş kana kan’ diye ifade edenin derdi Van olabilir mi?

Kardeşlerim; Van depremini hatırlıyorsunuz değil mi? O zaman belediye başkanı kimdi? Malum HDP’li. O zaman Van’ın susuzluğu ile ilgili bir adım atmadı. Ne dedi ‘gelsin devlet yapsın.’ Biz Van’ın susuzluğunu giderdik. 2011 depreminin ardından Van’ı adeta yeniden inşa ettik mi?

Bay bay Kemal ne söz verdi? Bu CHP’lilere sormak lazım siz Van’a ne kazandırdınız bir de onu söyleyin?

Daha okulunu, hastanesini, sosyal yardımlarını, bölünmüş yolları, barajları, havalimanlarımızı, sulama tesislerini, doğal gazı saymıyorum bile. Çevre yolu inşasını da inşallah seneye bitiriyoruz. 96 milyar liralık kamu yatırımını Van’a yaptık. Tüm bu eser ve hizmetlerin sürmesi için hazır mısınız?

CHP LGBT’ci mi? İYİ Parti LGBT’ci mi, HDP LGBT’ci mi? Yanlarında da yavrucuklar var. AK Parti’nin kitabında MHP’nin kitabında LGBT yok. Çünkü biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Ailelerimize leke sürülmesini asla kabul etmiyoruz.

Bu masa yürümeye yeni başlayan çocukların kullandığı örümceğe benzedi ne tarafa iterseniz o tarafa gidiyor. Direksiyonda Kılıçdaroğlu görünüyor ama onun görevi mutfakta video çekmek, sahnede kalp yapmak. Baş belirsiz, meydan ıssız diye bir söz varya tam da öyle bir durum var. Sürekli bir tarafa savruluyorlar. Bugün ülkemizi Suriyelileştirmek için can atan bunlar değil mi?

Daha geçen gün Çanakkale’de kahvehane basarak, yurt dışında oy kullananlara saldırarak asıl niyetlerini gösterdiler. Van’ın tercihinin 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı olacağından hiçbir şüphem yok.

85 milyon vatandaş, tarihinin en güvenli, huzurlu, rahat, müreffeh dönemini yaşarken, Türkiye’yi eski karanlık günlerine döndürmenin kime faydası var?

Şu anda 50 bin Vanlı kardeşim alanda. Demek ki 9 gün sonra sandıkları benim Vanlı kardeşlerim patlatacak. İşte bu birilerinin kabusu oldu.”