Erdoğan: Milletimiz bizi aday da yapacak cumhurbaşkanı da yapacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Milletimiz inşallah bizi tekrar aday da yapacak, cumhurbaşkanı da yapacak" dedi.

Erdoğan: Milletimiz bizi aday da yapacak cumhurbaşkanı da yapacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan TRT canlı yayınında gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘TÜRKİYE YÜZYILI’ MESAJI: Türkiye Yüzyılı dediğimiz bir vizyon meselesidir. Biz bu vizyonla çok daha ileri adımlar atacağız. Biz milletimizle beraber yeni zaferlere inşallah ulaşacağız. Yaptığımız yatırımlarla küresel güç olmaya adım attık. Türkiye Yüzyılı, Türkiye’nin dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olacağı dönemin adıdır. İnanıyorum ki milletim yine AK Parti diyecek yine Cumhur ittifakı diyecek.

Bugüne kadar eserlerimizle bir gayretin içindeyiz. Bir partinin ayinesi iştir kampanyaya bakılmaz. Eserlerinizle halkın karşısında değilseniz. Halkımız da değer vermez. Şimdiye kadar yaptığımız yatırımlar ortada.

‘YETER SÖZ MİLLETİN’ SLOGANI:  Bunlarda utanma diye bir şey yok. Astıkları Menderes’in şimdi de sloganını çalıyorlar. Adnan Menderes’in partisi ‘Yeter söz milletin’ sloganını, CHP’nin tek parti faşizmine karşı yapmıştı. Bu söz millet iradesini sembolize ediyor. Millet iradesine sahip çıkanlar ancak bu sözü kullanabilir. Bugün millet iradesine sahip çıkan AK Parti’dir. Bu slogana çökmeye çalışıyorlar. Binalara slogan asmakla olmaz. Önce milli iradeye saygılı olmayı öğrenin. Bunlar bir defa milli değil. Milli olmayan bu sözü kullanamaz. Benim milletim sana inanmaz. Siz gayrı millisiniz. Bu millete hep ihanet ettiniz. Menderes’i idam ettiniz, bunun sorumlusu sizsiniz. Şimdi de Batı’dan aferin almanın peşindeler. Biz de CHP zihniyetine bugün ‘Yeter’ diyoruz. Ama hizmet söz konusu olduğunda, eser söz konusu olduğunda ‘yetmez’ diyoruz.

ÜÇÜNCÜ KEZ ADAYLIK: Çıkaracakları adayın seçilme şansı olmadığını görüyorlar bundan dolayı rahatsızlar. Milletimiz bizi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk cumhurbaşkanı yaptı. Biz böylece ilk dönemi tamamlamış olacağız. Yeniden adaylık konusunda da hiçbir engel bulunmuyor. Bu tartışmaları gereksiz buluyorum. Bunlar, sandıktan ümidini kesenlerin başvurduğu çabalardır. Milletimiz inşallah bizi tekrar aday da yapacak, cumhurbaşkanı da yapacak. Altılı masanın bakanlık kavgaları da yakındır. Benim milletim bunlara bu devleti teslim etmez.

-Yarın Devlet beyi evinde ziyaret edeceğim. Cumhur İttifakı güçlü şekilde duruyor. Başörtüsü konusu Mecliste çözülmezse milletimiz en güzel çözümü sunacaktır.

ENFLASYON RAKAMLARI: Benim inancım şu; başbakanlığım döneminde faizi 4,6’ya indirdik, enflasyon da 6,4 gibiydi. Faiz ve enflasyon doğru orantılıdır. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Buna inanmayanlar olabilir. Alansa benim alanım ekonomi, neticesi de ortada. Uluslararası toplantılarda bu tezimi savundum. Şimdi biz yine indireceğiz dedik. 86’lardaydı enflasyon 64’e düştü. Daha da düşecek.