Erdoğan ile görüşen Destici, aldıkları seçim kararını açıkladı

Destici, ittifak çatısı altında 81 ilde kendi ismi, logosu ve adaylarıyla seçime girecekleri konusunda mutabakata varıldığını söyledi.

Erdoğan ile görüşen Destici, aldıkları seçim kararını açıkladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile AKP Genel Merkez’inde bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Destici, Cumhur İttifakı’nın bir ve bütün olarak yoluna devam ettiğini belirterek, ittifakın genişleyebileceğini de söyledi.

Destici ayrıca, bugünkü toplantıda alınan bir kararı da açıkladı. Destici, ittifak çatısı altında 81 ilde kendi ismi, logosu ve adaylarıyla seçime girecekleri konusunda mutabakata varıldığını söyledi.

Destici, şöyle konuştu:

“Biz BBP olarak Cumhur İttifak olarak hem milletvekili hem cumhurbaşkanlığı seçiminde birlikte hareket ettik. Bugünlere geldik. Bugün bizim Cumhur İttifakı ile eksik bulduğumuz noktaları elbette dile getirdik. EYT gibi, sözleşmeliler gibi, 3600 ek gösterge gibi, bunların takipçisi olduk. Bugün de talepleri olan vatandaşlarımız var. Cumhur İttifakı bir ve bütün olarak yoluna devam etmektedir. BBP olarak ittifakın bir bileşeni olarak yine kararlı şekilde devam ediyoruz. Önceliklerimizden en başta geleni, Cumhurbaşkanımızın tekrar seçimleri kazanması noktasında sahada tüm gücümüzle, teşkilatımızın her bir ferdinin gayretiyle çalışmaya devam edeceğiz.

Bunu Türkiye’nin geleceği açısından kıymetli ve önemli buluyoruz. Seçimlerin ikinci ayağında da anlaştık BBP, önümüzdeki seçimlerde güçlü, kuvvetli ihtimal ki, partimize gidince bunu paylaşacağız ve BBP 81 ilin tamamında kendi ismi, logosu ve adaylarıyla seçime katılacaktır. Bugün prensip olarak anlaştığımız budur. Nisan başına kadar hangi gelişmeler yaşanır onu bilemiyoruz. Olağanüstü gelişmeler olursa tekrar değerlendiririz. Yüzde 30’un üzerinde oy alma potansiyeli olan bir parti. Bugüne kadar alamadık ama bu seçimde çalışacağız ve potansiyelimizin önemli bir kısmını alacağımızı, Meclis’te yüksek sayıda vekille temsil imkanı sağlayacağına inanıyorum. Partilerle görüşmeler devam ediyor. Olumlu gittiğini biliyoruz. Görüşmeleri AK Parti heyeti sürdürüyor. Ömer Bey tahmin ediyorum sizi bu konularla ilgili bilgilendirecek.”