Erdoğan deprem bölgesinde: Betonlar dökülüyor, çok güzel

Erdoğan, konuşmasının sonunda da canlı bağlantıyla depremin yıktığı noktalardaki inşaat faaliyetlerini göstererek beton mikserlerinin çalışması üzerinden propaganda yaptı.

Erdoğan deprem bölgesinde: Betonlar dökülüyor, çok güzel

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta Pazarcık Depremi Sonrası 17902 Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı konuşmada, resmi rakamlara göre 50 binden fazla yurttaşın hayatını kaybettiği, on binlerce insanın yaralandığı depremlerde Türkiye’den başka hiçbir ülkenin böyle bir felaket karşısında ‘kısa sürede’ inşa sürecine gelemeyeceğini savunan Erdoğan, “Deprem evlerimizi yıkmış, canımızı yakmış olabilir ama bu felaket, başarma irademizi, Türkiye Yüzyılı’nı gerçekleştirme kararlılığımızı elimizden alamayacak” ifadelerini kullandı.

“Van, Bingöl, Kütahya, Antalya, İzmir’de biz bunu yapmadık mı? Daha ne diyeyim” ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: “Nerede deprem, yangın varsa hepsinde de Kastamonu’ya varıncaya kadar afetlerin üstesinden biz geldik”

Konuşmasının son bölümünde depremin vurduğu 11 kentten yapılan canlı bağlantılarla temel atma törenlerini yayınlatan Erdoğan’ın, “Mikserleri çalıştıralım” diye seslenmesi ve “Mikser betonu inşallah sağlam zemine döksün”, Evet mikserleri bir görelim, betonlar dökülüyor, çok güzel, “Güzel, beton geldi” sözleri dikkat çekti.