'Erdoğan bütün anketlerde önde' diyen Cüneyt Özdemir: Özür dilerim

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan'ın tüm anketlerde önde olduğunu söylediği sözleri üzerine "düzeltme" yaptı ve özür diledi.

'Erdoğan bütün anketlerde önde' diyen Cüneyt Özdemir: Özür dilerim

Gazeteci Cüneyt Özdemir, kendi Youtube kanalında yaptığı açıklamada “tarafsız tüm anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AK Parti’nin birinci çıktığını” ileri sürmüştü.

Özdemir şöyle demişti:

“Bir sürü insan ‘O gün geldiğinde’ diyerek zil takmış oynuyor. Bakıyorsun şu an bütün araştırmalarda AK Parti 1. çıkıyor. Erdoğan istisnasız bütün araştırmalarda Kılıçdaroğlu’nun önünde çıkıyor. Böyle bir gerçek de var. Bazen gerçeği görmemek insanların işine geliyor gibi. Özellikle Millet İttifakı’nda. Her iki taraf için de zor bir seçim bu. Millet İttifakı’nın oyu toplamda Erdoğan’ı yakalıyor ama toplamda yakalıyor. AK Parti hala Türkiye’nin 1. partisi. Senin hiç gördüğün anket var mı şu anda AK Parti’nin CHP’nin gerisine düştüğü?”

Özdemir bu sözlerinin gündem olması ve ilgili bir çok haber yapılması üzerine bugün yeni bir açıklama yaptı. “Algı savaşlarının kurbanı olduğunu” öne süren Özdemir, “Bir: AK Parti hala bütün anketlerin önünde gözüküyor. İkincisi: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığı seçiminin dışında bırakıp parti lideri olarak baktığımızda Erdoğan hala daha popüler. Ama Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu’na baktığımızda, büyük ağırlıkla Kılıçdaroğlu önde gidiyor. Ben bunu böyle ifade edemedim. Özür dilerim” ifadelerini kullandı.