Erdoğan: Bize bir yıl müsaade edin

"Kentsel dönüşüm planlarımızı vatandaşım engellemesin. Bu konuda adımlar atıyorsak vatandaşlarımız bize yardımcı olsun. Kimi ideolojik saplantılarla kimi basit çıkar kaygılarıyla yürütülen engelleme çabalarının artık son bulmasını bekliyoruz."

Erdoğan: Bize bir yıl müsaade edin

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem bölgelerini ziyaret edip Hatay ve Kahramanmaraş’ta çalışmalar hakkında bilgi aldı. Erdoğan, Hatay’daki AFAD merkezinde gerçekleştirilen toplantı sonrası yaptığı açıklamada yurttaşlardan yine zaman istedi. Erdoğan şunları söyledi:

“Devlet Bey’le de arabada bunu konuşuyorduk. Sıfırdan yeniden inşa edeceğiz. Güçlendirme olmayacak, her şey sıfırdan inşa edilecek. Antakya’yı, İskenderun’u, Arsuz’u yeniden inşa edeceğiz. Ama asgari bize 1 yıl müsaade. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız çalışmalarına başladı. ‘Hatay için hemen şimdi’ diyerek başlattığımız acil eylem planı çerçevesinde Hatay’ı tüm renkleriyle yeniden ihya edeceğiz. Hatay Meclis Binamız başta olmak üzere, yıkılan medeniyet değerlerimizi aslına uygun şekilde tekrar yapacak, zarar görenleri de restore edeceğiz.

Kentsel dönüşüm planlarımızı vatandaşım engellemesin. Bu konuda adımlar atıyorsak vatandaşlarımız bize yardımcı olsun. Kimi ideolojik saplantılarla kimi basit çıkar kaygılarıyla yürütülen engelleme çabalarının artık son bulmasını bekliyoruz.”