"Diyarbakır’da yurttaşlar hasarlı binalara girmeye teşvik ediliyor"

10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6’lık iki deprem sonrasında Diyarbakır’da bulunan TKH üyesi Fatma Yakoğlu, yurttaşların AFAD’ın hasar tespitindeki yetersizlikleri sebebiyle hasarlı binalara girmeye teşvik edilidiğini söyledi.

Aren Karaelmas

Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık iki deprem sonrasında depremden etkilenen bölgelerin durumu her geçen gün daha da zorlaşıyor. Özellikle AFAD ve diğer kurumlarının enkazlara ulaşma konusunda ve depremzedelere gelen yardımları dağıtma konusundaki başarısızlığı depremden etkilenen yurttaşları büyük bir belirsizliğin içinde bırakıyor.

Depremden etkilenen Diyarbakır’da bulunan Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyesi Fatma Yakoğlu, bölgedeki durum hakkında Manifesto’ya açıklamalarda bulundu. Kendilerinin de depremzede olduğunu ifade eden Yokoğlu, TKH olarak depremin ilk gününden itibaren emekçi halkımıza yardımcı olamaya başladık ifadelerini kullandı.

Bölgede hijyenin büyük bir sorun olduğunu ifade eden TKH üyesi halen çadır ulaşmayan depremzedeler olduğunu, sokaklarda kendi imkanlarıyla kalan yurttaşların bir süre sonra soğuktan ve hijyen yetersizliğinden dolayı  hasarlı binalara geri dönmek zorunda kaldığını söyledi.

Bölgeye yardımların ulaştığını ancak AFAD’ın koordinasyon eksikliğinden dolayı gönderilen yardımların dağıtılamadığını ifade eden Yakoğlu, gıda ve diğer malzemelere ulaşımın giderek zorlaştığını belirtti.

‘EMEKÇİLER HASARLI BİNALARDA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR’

İnsanların bu günlerde dahi hasarlı binalarda çalışmaya devam ettiğini söyleyen Fatma Yakoğlu, bölgedeki binaların yaklaşık %80’inin deprem dolayısıyla hasar gördüğünü en ufak bir depremde bu binaların yıkılma tehlikesinin olduğunu ifade etti.

‘AFAD HALKI HASARLI BİNALARA GİRMEYE TEŞVİK EDİYOR’

AFAD’ın çalışmalarının depremin ilk gününden beri yetersiz olduğunu, halkın büyük bir kaos içinde bırakıldığını söyleyen TKH üyesi, AFAD’ın hasar tespiti konusunda yeterli olmadığını, yapılan tespitler “halkı hasarlı binalara girmeye teşvik ediyor” ifadelerini kullandı.