'Devlet içindeki çete yapılanmaları araştırılsın' önergesini reddettiler

Devlet içindeki çete yapılanmalarla ilgili iddiaların araştırılmasına ilişin önerge AKP ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi.

'Devlet içindeki çete yapılanmaları araştırılsın' önergesini reddettiler

HDP Grubu’nun, “Devlet içindeki çete yapılanmalarla ilgili iddiaların araştırılması” amacıyla TBMM Başkanlığı’na önerge verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda önergenin gerekçesini HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, “Tüm toplumun büyük bir endişeyle izlediği çeteleşme, mafyalaşma, bunların devletle ilişkisi ve siyasi cinayetlerle ilgili iddiaların araştırılmasını istiyoruz. Doğal olarak da TBMM’nin bu konuda yapması gereken en temel işlerden bir tanesinin buna hızlıca el atması ve bu konuda doğrudan bir sorumluluk almasını beklemektir” dedi.

“SOKAKLAR ÇETELERİN HESAPLAŞMA YERİ OLDU”

Suçluların yeterli cezaları almadığını ifade eden Çepni, şunları söyledi:

“Tetiği çekenler göstermelik olarak ceza almıştır ama tetiği çektirenler, bunun arkasındaki şebekeler gizlenmiş ve bunlar doğrudan siyasetin merkezine yürümüşlerdir. Türkiye’de çeteleşme ve uyuşturucu trafiği artık çok çıplak bir biçimde yaşanıyor. Sokaklar uyuşturucu çetelerinin, mafyaların, mafya babalarının hesaplaşma yerine dönüşmüş durumdadır ve bu hesaplaşmalar içerisinde suçsuz insanlar yoldan geçerken, evinin balkonunda otururken hayatlarını kaybetmişlerdir. Sokaklar suç şebekelerinin hesaplaşma yerine dönüşmüştür. Uzun namlulu silahlarla çeteler birbiriyle hesaplaşmaya girişmişlerdir ve uluslararası uyuşturucu çetelerinin baronları, çete şefleri Türkiye’yi

Konuşmaların ardından önerge AKP’li ve MHP’li milletvekillerin oylarıyla reddedildi.