Depremzedelerin mağduriyeti giderek artıyor

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından afet bölgesindeki halkın yaşam koşulları giderek kötüleşiyor. Depremzedelerin kaldığı konteyner ve çadırlar yağmur ve yangın gibi felaketlere karşı dayanıksız. Devletin yeterli yardım ve destek sağlamadığı bölgede halk kendi imkanlarıyla hayatta kalmaya çalışıyor.

Depremzedelerin mağduriyeti giderek artıyor

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından afet bölgesindeki halkın yaşam koşulları giderek kötüleşiyor. Depremzedelerin kaldığı konteyner ve çadırlar yağmur ve yangın gibi felaketlere karşı dayanıksız. Malatya’da etkili olan sağanak yağış sonrası bir konteynerin tavanı çökerken, Hatay’da bir çadırda yangın çıkması sonucu üç kişi yaralandı. Devletin yeterli yardım ve destek sağlamadığı bölgede halk kendi imkanlarıyla hayatta kalmaya çalışıyor.

KONTEYNAR ÇATISI ÇÖKTÜ

Bir süredir kenti etkisini altına alan ve aralıklarla etkisini sürdüren sağanak yağış sonrası Battalgazi ilçesi Niyazi Mahalle Muhtarı Nilgün Tekatlı’ya ait olduğu öğrenilirken, konteynerin tavanı çöktü. Konteynerin aşırı yağış sonrası çöktüğünü belirterek olay anında konteynerde bulunmadıklarını aktaran Muhtar Tekatlı, “Bir binanın yıkıldığını düşündük olay yerine geldiğimizde yağışlardan dolayı olsa gerek konteynerin tavanının çöktüğünü gördük. İçeride kimse yoktu sadece eşyalarımız vardı çocuklarla eczanedeydik” diye konuştu.

ÇADIRDA YANGIN

Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremzedelerin kaldığı çadırda yangın çıkması sonucu 2’i ağır üç kişi yaralandı. Yangın, saat 02.00 sıralarında Denizciler Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde depremzedeler için kurulan çadırda çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında Ertuğ Veli Eker (18), kardeşleri Yeşim Eker (17) ve Elif Mislina Eker (4) yaralandı. Durumu ağır olduğu belirtilen 2 kız kardeş, önce Dörtyol Devlet Hastanesi’ne ardından Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Kardeşlerin tedavisi sürüyor