Deprem bölgesinde sel felaketi: 10 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan şiddetli yağışlar sonucu sel felaketi meydana geldi.

Deprem bölgesinde sel felaketi: 10 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da sağanak yağışlar sel felaketine yol açtı. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sel felaketinde 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı. Sel felaketinin yaşandığı Tandoğan Mahallesi’nde bulunan Yavuzlar Apartmanı’nın bodrum katındaki dairede ise 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Adıyaman’daki sel felaketinde de 1 kişi hayatını kaybetti. Tut ilçesinde bir bahçedeki konteyner suya kapıldı ve 1 kişi hayatını kaybetti. Adıyaman’da kayıp olan 4 kişi ise hala aranıyor.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Adıyaman’da koordinatör olarak görev yapıyor ve olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Hatipoğlu, ekiplerin arama çalışmalarına devam ettiğini ve en kısa zamanda kayıp olan vatandaşlara ulaşmayı umut ettiklerini belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sel felaketleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu, 4 vatandaşın sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini, 1,5 yaşındaki bir çocuğun da bu kişiler arasında olduğunu söyledi. Ayrıca, 3 kişinin hala kayıp olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yağmurun kuvveti nedeniyle Adıyaman’ın Tut ilçesinde maalesef 1 vefatımız, 3 kaybımız var. Şu anda kayıplarımızla ilgili 160 kişilik ekibimiz, 25 kilometre uzunluğundaki bir alanda arama faaliyetlerine devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda netice almak için bizler de buradayız. DSİ ve kara yolları ekiplerimiz, jandarmamız ve emniyet personelimiz bütün gücüyle bölgede. Adıyaman merkezde de etkilenen çadırlarla ilgili arkadaşlarımız yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Oradaki vatandaşlarımızı da yurtlara ve okullara almak için arkadaşlarımız seferber oldular ve çoğunu tahliye ettik. Tut ilçesinde dün geceden itibaren yağmurun şiddetiyle ciddi hasarlar oluştu. Herhangi bir olağandışı duruma mahal vermemek için yoğun çaba gösteriyoruz. Amacımız kayıplarımızın bir an önce bulunması. Vatandaşlarımızın eksiklerini ve ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz. Bütün gücümüz, devletimizin bütün kurumlarıyla birlikte afet bölgesinde çalışmalarını sürdürecektir” açıklamasını yaptı.

AFAD Başkanlığı ise Şanlıurfa ve Adıyaman’daki kayıp olan vatandaşların arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.