Demirtaş'tan 'Yeşil Sol Parti' duyurusu

HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Yeşil Sol Parti'nin logosunu paylaştı, "Ne olduğunu bilmeyen kalmasın, lazım olacak" dedi.

Demirtaş'tan 'Yeşil Sol Parti' duyurusu

HDP’nin seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceği ve bu konuda, yarın gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında karar alınacağı belirtiliyor.

BBC Türkçe‘ye konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, “Seçim sath-ı mailine girdiğimizde yargı süreci netleşir ve olumsuz bir karar çıkarsa, bileşenler olarak bu riski almanın mümkün olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Akın, “Büyük ölçekte eğilim olarak bileşeni olan bir parti olmamız sebebiyle Yeşil Sol Parti üzerinden seçime girme ihtimalimiz yüksek gibi görünüyor” diye konuştu.

Öte yandan HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’tan konuya ilişkin dikkat çeken bir paylaşım geldi. Sosyal medya hesabından avukatları aracılığıyla paylaşım yapan Demirtaş, Yeşil Sol Parti’nin logosunun görselini paylaşarak “Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Bu görselin renkli çıktısını alıp evde buzdolabı kapısına, oda kapılarına yapıştırın lütfen. Ne olduğunu bilmeyen kalmasın, lazım olacak. Haydi arkadaşlar, elden ele…” dedi.