Cumhur'da kriz mi? Bahçeli 'ortak listede olmayız' dedi

“AKP ile ortak liste” iddialarına ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Bahçeli, MHP’nin seçimlere kendi logosuyla katılacağını açıkladı.

Cumhur'da kriz mi? Bahçeli 'ortak listede olmayız' dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs milletvekili seçimlerine partisinin ittifak ortağı AKP ile ortak liste altında girmeyeceğini duyurdu.

Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Cumhur İttifakı’nı oluşturan 4 partiden 2’si olan; Yeniden Refah Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin kendi parti logoları ve adaylarıyla seçimlere katılacağı da yakın bir tarihte ilgililerin beyanıyla tescillenmiştir. Elbette bu takdir ve tercih mezkur partilerin kendi bileceği bir şeydir.

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Genel Seçiminde, tüm seçim çevrelerinde olmak suretiyle üç hilal amblemiyle ve değerli milletvekili adaylarıyla demokratik mücadelesini yapacak, nihayetinde hak ettiği, layık olduğu, hasretle beklediği başarıya kesinlikle ulaşacaktır.

Cumhur İttifakı’nı teşkil eden 2 partinin kendi adıyla, amblemiyle ve adaylarıyla seçime katılmaları söz konusu iken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortak liste hazırlığına teşne olması ve buna tevessül etmesi doğru, mantıklı ve makul bir seçenek olamayacaktır.”

“MHP HÜDA PAR’LA LİSTEYE GİRMEZ”

Bahçeli’nin akşam saatlerinde gelen bu çıkışının Cumhur İttifakı’nda bir kriz yaşandığının belirtisi olduğu yorumu yapıldı.

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Behlül Özkan, konuya ilişkin “Hüdapar’ın da içinde olduğu bir ortak listeye MHP girmez. Bahçeli’nin bunu yazılı olarak deklere ettikten sonra kararından dönmesine pek ihtimal vermiyorum. İçeride kriz varmış demek ki” değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteci İsmail Saymaz da “Bahçeli’nin bu açıklaması Cumhur’da bir krizin varlığını gösteriyor” iddiasında bulundu.