Çin Ulusal Halk Kongresi, savunma bütçesini artırdığını duyurdu

Çin Ulusal Halk Kongresi, Çin'in karmaşık güvenlik sorunlarına yanıt verme ihtiyacına dayanarak savunma bütçesini artırdığını duyurdu.

Çin Ulusal Halk Kongresi, savunma bütçesini artırdığını duyurdu

Çin Ulusal Halk Kongresi Wang Chao, Çin’in karmaşık güvenlik sorunlarına cevap verme ve büyük bir ülkenin taahhütlerini yerine getirme ihtiyacına dayanarak savunma bütçesini artırdığını söyledi.

Wang Chao, “Savunma harcamalarındaki artış hem karmaşık güvenlik sorunlarına yanıt verme ihtiyacı hem de büyük bir ülkenin taahhütlerini yerine getirme ihtiyacıyla ilgilidir” dedi.

Wang, “askeri harcamaların ölçeğinin, savunma inşasının ihtiyaçları ve ulusal ekonominin gelişme düzeyi kapsamlı bir şekilde değerlendirilerek belirlendiğini ve bunun da tüm dünya ülkelerinde yaygın bir uygulama olduğunu” kaydetti.

Çin’in bu yıl savunma harcamalarını ne kadar artırmayı planladığı sorusuna Wang, herhangi bir rakam vermeyerek, bu rakamların ülkenin 2023 taslak bütçesinde belirtileceğini aktardı.

“BÜYÜME ORANI NİSPETEN ILIMLI VE MAKUL”

Wang, Çin’in savunma bütçesinin ülkenin GSYH’sine oranının uzun yıllardır küresel oranın altında kaldığını ve büyüme oranının makul olduğunu söyledi.

Wang, “Çin’in savunma harcamalarının GSYH’ye oranı uzun yıllar boyunca büyük ölçüde sabit kaldı, dünya ortalamasının altında ve büyüme oranı nispeten ılımlı ve makul” diye konuştu.

“Çin’in geleceğinin tüm dünyanın geleceğiyle yakından bağlantılı” olduğunu belirten Wang, “Çin’in silahlı kuvvetlerinin modernizasyonu hiçbir ülke için tehdit oluşturmayacak, aksine bölgede ve dünyada istikrar ve barışın korunması için olumlu bir güç olacaktır” dedi.