CHP'li büyükşehir belediye başkanlarından 'Millet İttifakı' çağrısı

Yapılan toplantının ardından Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Zeydan Karalar, Tunç Soyer ve Vahap Seçer kişisel sosyal medya hesaplarından Kılıçdaroğlu'na destek mesajı verirken Millet İttifakı için birliktelik çağrısında bulundular.

CHP'li büyükşehir belediye başkanlarından 'Millet İttifakı' çağrısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHO Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday olarak görmek istemediğini açıklamasının ardından CHP’li büyükşehir belediye başkanları Ankara’da Mogan Konukevi’nde toplandı.

Ankara’da buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer toplantı yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde gerçekleşen toplantının ardından CHP’li büyükşehir belediye başkanları sosyal medya hesaplarından ayrı ayrı paylaşımlarda bulunarak Kılıçdaroğlu’na destek mesajlarını ilettiler.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş paylaşımında, “Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir” ifadelerine yer verdi.

“Millet İttifakı’nın milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum” diyen Ekrem İmamoğlu ise, “CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kılıçdaroğlu’nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, “Ülkemizin büyük bir felaket yaşadığı bugünlerde, sevgiye ve saygıya ihtiyacımız var. Sayın Kılıçdaroğlu’nu adalet yürüyüşünde asla yalnız bırakmayacağız. Millet Ittifakı’nın bir ve beraber olmasını diliyoruz” sözlerine yer verdi.

Paylaşımında Kılıçdaroğlu’nu etiketleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Bu toprakların hasret kaldığı yepyeni bir dönem başlıyor… Gençlerimizin hayal kurabildiği, tüm farklılıkların zenginliğe dönüştüğü, düşüncelerin özgürlükle yeşerdiği, doğanın zulüm görmediği bir gelecek çok yakın. Bu geleceğin peşindeyiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer “Ülkemizin büyük bir felaket yaşadığı bugünlerde, sevgiye ve saygıya ihtiyacımız var. Sayın Kılıçdaroğlu’nu adalet yürüyüşünde asla yalnız bırakmayacağız. Millet İttifakı’nın bir ve beraber olmasını diliyoruz” sözlerine yer verdi.