Cengiz Holding’e yüzde 100 vergi indirimi, gümrük muafiyeti, sigorta ve personel desteği!

Cengiz Holding'e, 3 milyar 10 milyon TL’lik yatırımı için verilen teşvik Resmi Gazete'de yayımlandı. Holding, yüzde 100 vergi indirimi, yüzde 85 yatırıma katkı oranı olmak üzere gümrük vergisi muafiyeti, azami 75 milyon TL nitelikli personel desteği gibi teşviklerden yararlanacak.

Cengiz Holding’e yüzde 100 vergi indirimi, gümrük muafiyeti, sigorta ve personel desteği!

Depremden etkilenenler için dün düzenlenen bağış kampanyasında 3 milyar TL bağış yapan Cengiz Holding’e sabahında 3 milyar 10 milyon TL’lik yatırımı için teşvik verildi.

Kamuoyunda beşli çete olarak bilinen holdinglerden Cengiz Holding’e ait şirketlerden Eti Alüminyum AŞ’ye ilişkin teşvik Resmi Gazete’de yayımlandı.

‘Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Karar’a göre Eti Alüminyum AŞ tarafından Konya’da yapılacak yatırım projesi şu teşviklerden yararlanacak:

Yüzde 100 vergi indirimi ve yüzde 85 yatırıma katkı oranı olmak üzere gümrük vergisi muafiyeti,

KDV istisnası, KDV iadesi, vergi indirimi

Azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl sigorta primi işveren hissesi desteği,

Azami 75 milyon TL nitelikli personel desteği

200 milyon lirayı aşmayacak enerji desteği

Projede yatırımının süresi 5 yıl olarak belirlendi. Öngörülen sürede gerçekleştirilememesi halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar daha ek süre verilebilecek. Yatırımla öngörülen ilave istihdam 285, öngörülen nitelikli personel sayısı ise 45 oldu. Yatırım süresi sonunda yılda 100 bin ton sıcak ve/veya soğuk haddelenmiş alüminyum yassı mamul üretilmesi planlanıyor. Nitelikli personel desteği, her bir nitelikli personel için asgari ücretin aylık brüt tutarının 20 katını geçmemek üzere 5 yıl uygulanacak.