Bursaspor'un cezasına 'indirim' geldi

Tahkim Kurulu, Amedspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle Bursaspor'a verilen seyircisiz oynama cezasını 9 maçtan 7 maça indirdi.

Bursaspor'un cezasına 'indirim' geldi

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta 23’üncü haftasında oynanan Bursaspor-Amedspor maçında Bursaspor tribünlerinde faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen “Beyaz Toros” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın pankartını açmış, Amedsporlu futbolculara saldırılar olmuş ve sahaya bıçak ve mermi gibi yabancı maddeler atılmıştı.

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) 9 Mart 2023 tarihli açıkladığı kararla “Bursaspor’a Amedspor maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden” dolayı 1 maç; aynı Bursaspor taraftarları ile mensuplarının neden olduğu saha olayları ve talimatlara aykırı eylem nedeniyle 8 maç olmak üzere toplam 9 maç kendi sahasında seyircisiz oynama ve 326 bin TL para cezası vermişti.

CEZA DÜŞÜRÜLDÜ

Bursaspor’un verilen cezalara ilişkin itirazını inceleyen TFF Tahkim Kurulu, toplamda 9 maçlık seyircisiz oynama cezasını 7 maça, para cezasını ise 256 bin TL’ye düşürdüğünü açıkladı.