Buldan'dan Kılıçdaroğlu'na tebrik: Aday çıkarma politikamızı bir kez daha değerlendireceğiz

Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adaylığı için tebrik eden Buldan, HDP'nin aday çıkarma politikasını bir kez daha değerlendireceğini aktardı.

Buldan'dan Kılıçdaroğlu'na tebrik: Aday çıkarma politikamızı bir kez daha değerlendireceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında Amedspor’un Bursaspor ile karşılaşmasında kentte ve sahada uğradığı saldırılara da değinen Bahçeli’nin açıklamalarına yanıt verdi.

Buldan, şunları söyledi: “Diyorum ki; Amed vardır. Var olmaya da devam edecek. Amedspor vardır, var olmaya da devam edecek. Gol atmaya devam edecek. Ama siz yoksunuz, yok olmaya da devam edeceksiniz. 3 ay sonra siyasetten tamamen silinip yok olacaksınız. Doksanlı yılların karanlık ruhunu yeniden canlandırmak isteyenlere, faşizmi can suyu olarak görenlere halklarımız en büyük cevabı sandıkta verecektir. Bu ülkeyi doksanların karanlığına tekrar götüremeyeceksiniz. Buna izin vermeyeceğiz. Ama siz doksanların karanlık çukurunda kalmaya devam edeceksiniz. Tarih sizi hep böyle anacak. Bütün Türkiye halklarına karşı geliştirilen bu tehdidin sahipleri bilsin ki demokrasi ve barış mücadelemiz karşısında bütün kirli tezgâhlarınızla birlikte yenileceksiniz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adaylığı için tebrik eden Buldan, partisinin aday çıkarma politikasını da bir kez daha değerlendireceğini bildirdi.

Buldan, “Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanlığı aday çıkarma politikalarımızı gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğimizi belirtmek isterim. HDP, üçüncü yolun adresi olmaya devam edecek” dedi.