Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem

Bolu Valiliği, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "İlimizde saat 13:55'de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası tüm ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarına ivedilikle başlamış olup şuana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bolu’da saat 13.55’te 4,8 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini bildirdi. AFAD’ın aktardığı bilgiye göre Bolu Merkez’de büyüklüğü 4.8 olan sarsıntı kaydedildi.

Depremin 8,13 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Bolu’daki deprem İstanbul, Sakarya, Ankara ve Düzce’de de hissedildi.

Bolu Valiliği, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, “İlimizde saat 13:55’de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası tüm ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarına ivedilikle başlamış olup şuana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Düzce Valisi Cevdet Atay da Bolu’da meydana gelen depremin Düzce’de de hissedildiğini dile getirerek, “Panikleyerek korkan çocuklarımızı evlerine gönderiyoruz. Okullarda eğitime bugünlük ara verdik” diye konuştu.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer ise, “Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da şunları söyledi: “Bolu’da saat 13.55’de meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, aldığımız ilk bilgilere göre an itibarı ile herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar ise yaptığı açıklamada, “Bu büyüklükteki depremlerin, İstanbul’un güneyinde Marmara Denizi’nin içinden geçen fayları tetiklemesi söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.