Blinken: Kiev'e destek sağlanması için koalisyon ülkeleri ile çalışıyoruz

Blinken, "Kiev'e destek sağlanması için her gün Ukraynalılar ve koalisyon ülkeleri ile çalışıyoruz. Eğer sorun çıkarsa, bir eksiklik olursa ve bunu bize söylerlerse, bunu tamamlamak için her türlü çabayı göstereceğiz" dedi.

Blinken: Kiev'e destek sağlanması için koalisyon ülkeleri ile çalışıyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin silah konusunda Batı’ya yönelttiği eleştirilerden sonra Kiev’in talebi halinde eksik olduğu bildirilen silahları temin etme sözü verdi.
Zelenskiy’in karşı saldırı için zırhlı araçlar da dahil bazı silahların eksik olduğunu söylemesine Washington’dan yanıt geldi.

PBS televizyonuna demeç veren Dışişleri Bakanı Blinken, Ukrayna’nın ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olması için ABD’nin 50’den fazla ülkeyle işbirliği yaptığını anımsatarak Washington’un elinden geleni yaptığını savundu.

Blinken, “Kiev’e destek sağlanması için her gün Ukraynalılar ve koalisyon ülkeleri ile çalışıyoruz. Eğer sorun çıkarsa, bir eksiklik olursa ve bunu bize söylerlerse, bunu tamamlamak için her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.