Bilimkurgu öykü dergisi Roket’in ikinci sayısı okuyucuyla buluştu

İlk sayısı okurlar tarafından büyük ilgi gören ve ilk baskısı kısa sürede tükenen Roket, yeni sayısıyla bilimkurgu severleri keyifli bir yolculuğa çağırıyor.

Bilimkurgu öykü dergisi Roket’in ikinci sayısı okuyucuyla buluştu

Türkiye’nin ilk bilimkurgu öykü dergisi Roket’in ikinci sayısı okurlarla buluştu. İlk sayısı okurlar tarafından büyük ilgi gören ve ilk baskısı kısa sürede tükenen Roket, yeni sayısıyla bilimkurgu severleri keyifli bir yolculuğa çağırıyor.

Plüton Yayın tarafından yayımlanan Roket’in ikinci sayısında yer alan ve dergi editörü Ruhşen Doğan Nar’ın kaleme aldığı ön söz şu şekilde:

“YOLCULUK DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin ilk bilimkurgu öykü dergisi Roket’in birinci sayısı kısa sürede tükendi ve ikinci baskısı geçen günlerde satışa çıktı.

Doğrusunu söylemek gerekirse, ilk sayının tükeneceği aklımın ucundan dahi geçmiyordu. Bu sebeple tüm bilimkurgu severlere sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Okurlar kadar yazarlar da dergimize ilgi gösterdi. İkinci sayı için dergimize otuzdan fazla öykü geldi. Melisa Parlak, Emre Bozkuş ve ben; yani Öykü Değerlendirme Ekibimiz gelen her öyküyü okuyup inceledi; bazı öyküler üzerine tartıştı.

Bu arada, Roket’te daha fazla yazara yer vermek amacıyla şöyle bir kural getirdik: Hiçbir yazarın öyküsü iki sayı üst üste Roket’te yer almayacak.

Böylece her sayıda, bir önceki sayıya göre tamamen farklı bir yazar kadrosuyla karşılaşacaksınız.

Birinci sayıya göre çok daha kapsamlı, çok daha renkli bir sayının sizi beklediğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

İkinci sayımızda on iki yazar yer alıyor: Aşkın Güngör, Melisa Parlak, Toprak Şems Tezcan, Ayşegül Yalvaç, Ali Okan Pandar, Mehmet Berk

Yaltırık, Bünyamin Tan, Erhan Sonsel, Sabahattin Cömertpay, Ambrose Bierce (Çevirmen: Berna Kabacaoğlu), Efe Sarıtunalı ve Fatih Aşgün.

*
6 Şubat gününde, Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem sebebiyle on binlerce insan hayatını kaybetti.

Adıyaman’da öğretmenlik görevini yerine getiren, bilimkurgu yazarı, fütürist Türkhan Bozkurt da yaşadığı binanın yıkılmasıyla enkaz altında kalarak hayata gözlerini yumdu.

Türkhan Bozkurt’un, Edebiyatist Yayınevi tarafından yayımlanmış bir bilimkurgu romanı vardı: “Yörünge 3185”.

Roket Bilimkurgu Öykü Dergisinin bu sayısını yazdığı eseriyle yaşamaya devam edecek Türkhan Bozkurt’a ve depremde yitirdiğimiz tüm insanlara ithaf ediyoruz.

Daha güzel günlerde görüşmek umuduyla!”

Roket Bilimkurgu Öykü Dergisinin ikinci sayısını şuradan edinebilirsiniz.