Bakan Muş: Kendimizi tamamen liberal bir iş ortamı oluşturmaya adadık

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ABD'de patronlara hitaben yaptığı konuşmada "Kendimizi tamamen daha güçlü, daha rekabetçi ve liberal bir iş ortamı oluşturmaya adadık" dedi.

Bakan Muş: Kendimizi tamamen liberal bir iş ortamı oluşturmaya adadık

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Washington’da düzenlenen ABD-Türkiye İş Forumu’na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Muş, Türkiye ile ABD arasında ticaret hacminin 38 milyar dolara ulaştığını belirterek, “son 10 yılda ticari ilişkilerin arttığını görmekten memnuniyet duyduğunu” söyledi.

“İki ülke arasındaki işbirliğini daha da ileriye taşımak istediklerini” söyleyen Muş, “2002 yılında 6,4 milyar dolar olan ikili ticaret hacmi, geçen yıl 38 milyar dolara yükseldi. Ticarette olduğu gibi her iki yönde de yatırım akışının artarak ABD’den 14,3 milyar dolara, ABD’ye ise 9,7 milyar dolara ulaştığını gözlemliyoruz. Ancak özellikle ABD’nin 8 trilyon dolarlık devasa doğrudan yabancı yatırım stoku dikkate alındığında, ikili yatırımlarımızı arttırmak için hala çok alan var. Kendimizi tamamen daha güçlü, daha rekabetçi ve liberal bir iş ortamı oluşturmaya adadık. Birçok ABD şirketinin bölgesel merkezlerine evsahipliği yapıyoruz ve bu işbirliğini genişletebiliriz” diye konuştu.