'Bakan' Kirişci: Ben de kabul ediyorum, et fiyatı yüksek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yılbaşından bu yana yüzde 60 zamlanan dana etinin fiyatına yönelik "Tamam ben de kabul ediyorum, et fiyatı yüksek" dedi.

'Bakan' Kirişci: Ben de kabul ediyorum, et fiyatı yüksek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ‘AK Parti Aday Tanıtımı ve Seçim Beyannamesi Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Kirişci açıklamalarında, “çiftçinin ekonomik olarak iyi durumda olduğunu” öne sürerken, son dönemin zam şampiyonları kuru soğan ve et fiyatlarına ilişkin de açıklama yaptı.

“Soğanın kışlık üretimi ile erkenci üretimi arasında bir geçiş döneminde olduğunu” söyleyen Kirişci, “Bir haftası var. Soğanın fiyatının nasıl düştüğünü göreceğiz. Üretimle ilgili bir arz problemimiz yok” dedi.

Bakan Kirişci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son enflasyon verilerine göre bile bir önceki aya göre yüzde 19,9 ve yılbaşından bu yana yüzde 60 zamlanan dana etinin fiyatına yönelik de açıklamalarda bulundu.

Kirişci, “Tamam ben de kabul ediyorum et fiyatı yüksek. Sözleşmeli üretimle hayvanı besiciye beslettir. Kilosuna geldiğinde kes. İster market, ister kasap reyonunda satılsın. Bak bu hem ister istemez zinciri kısaltıyor hem aradaki bazı art niyetli insanları çıkartıyor” dedi.