Bahçeli: AYM, Türk milletinin mahkemesi değildir

"AYM'nin statüsü, kuruluş ve yargılama esasları kökten değiştirilmeli, hainlere zeytin dalı uzatan kahredici mevcut yapısı bütünüyle tasfiye edilmelidir. AYM, Türk milletinin mahkemesi değildir" diyen Bahçeli, AYM Başkanı'nı da hedef aldı.

Bahçeli: AYM, Türk milletinin mahkemesi değildir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK ve MDK Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Bahçeli AYM’nin, HDP’nin Hazine yardımı blokesini kaldırımasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. “AYM’nin statüsü, kuruluş ve yargılama esasları kökten değiştirilmeli, hainlere zeytin dalı uzatan kahredici mevcut yapısı bütünüyle tasfiye edilmelidir. AYM, Türk milletinin mahkemesi değildir” diyen Bahçeli, AYM Başkanı’nı da hedef aldı.

“Şayet HDP zillet ittifakında yer almayıp, kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarmayı planlıyorsa AYM Başkanı arayıp da bulamayacakları özelliklere sahiptir” ifadelerine ye veren Bahçeli, “HDP’nin cumhurbaşkanı adayı AYM başkanı olursa biz bunu son derece doğal ve tutarlı bir tercih olarak kabul ederiz” şeklinde konuştu.

Bahçeli ayrıca, Millet İttfakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Üstelik makul son, 14 Mayıs’ta kendisini beklemektedir. Kılıçdaroğlu şahsıyla birlikte diğer parti başkanları uçurumun dibine çekecek siyaseten silip atacaktır. Zillet kaybedecektir, zafer Cumhur’un olacaktır” dedi.