Aysel Tekerek'ten 'Sovyetler' yanıtı: Kılıçdaroğlu halkı açık şekilde yanıltıyor

Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek, AKP iktidarı için "Sovyet rejimi" benzetmesi yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun halkı açıkça yanılttığını vurguladı.

Aysel Tekerek'ten 'Sovyetler' yanıtı: Kılıçdaroğlu halkı açık şekilde  yanıltıyor

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP iktidarını eleştirirken “Sovyetler Birliği” benzetmesi yapmasına komünistlerden yanıt geldi.

Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı bileşenleri ile liderlerinin fırsat buldukça komünizme karşı propaganda yaptıklarına dikkat çekerek, Kılıçdaroğlu’nun halkı açık bir şekilde yanılttığını vurguladı.

Tekerek şu ifadeleri kullandı:

“AKP döneminde işsizlik var rekor seviyede, Sovyetler Birliği döneminde işsizlik yoktu. AKP döneminde açlık, yoksulluk var. Gıdaya erişim sorunu var. Sovyetler Birliği’nde bunların hiç birisi yoktu.
AKP döneminde ülkemiz emperyalistlere zerresine kadar peşkeş çekildi. Oysa Sovyetler Birliği emperyalizme kök söktürdü. AKP döneminde kadın cinayetleri aldı başını gitti, kadına hakaret aleni bir şekilde yapıldı. Oysa Sovyetler Birliği kadınlar tarihlerinin en eşit, en özgür dönemlerini yaşadı.”

Kılıçdaroğlu’nun oy uğruna tarihi çarpıttığının altını çizen Tekerek, “Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Ülkemizi bu iki sağ ittifakın sığ ufuklarına teslim etmeyeceğiz. ‘Bir başkadır sosyalizm’ derken tam da bunu söylüyoruz. Bu ülkede emekçilerin özgürce yaşadığı, sömürünün yasaklandığı, sosyalist bir cumhuriyet kuracağız. Bunu mutlaka gerçekleştireceğiz” dedi.

Tekerek sözlerini “Bu seçimlerde halkı aldatanlara, yalan söyleyenlere, oy uğruna tarihi çarpıtanlara değil, emekçilerin çıkarlarını sahiplenenlere, gerçek bir sosyalist mücadele verenlere yüzünüzü dönün! Orada başka bir seçenek var” diyerek tamamladı.