Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Sinan Ateş açıklaması

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Başsavcılık açıklamasında "olayla ilgili soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğü" belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Sinan Ateş açıklaması

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden U.K, M.U, E.U. ve M.Y’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden sonra adliyeye getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcıya ifade ifade verdi.

İfadelerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan U.K, M.U. ve M.Y. tutuklandı, E.U. ise yurt dışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldı.

BAŞSAVCILIKTAN ‘TÜM YÖNLERİYLE, TİTİZLİKLE…’ AÇIKLAMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan olayla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

30/12/2022 tarihinde İlimiz Çankaya İlçesi Kızılırmak Mahallesi 1456.Sokak üzerinde Sinan ATEŞ’in ateşli silah ile öldürülmesi ve Selman BOZKURT’un yaralanması olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınan 18 şüpheliden, ifade ve sair adli işlemleri biten 3 şüphelinin C.Savcısı tarafından alınan savunmalarını müteakip tutuklama talebiyle sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince 03/01/2023 tarihinde yapılan sorguları neticesinde “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir.

04/01/2023 tarihi itibarıyla işlemi tamamlanan 4 şüpheli de savunmaları alındıktan sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, talep doğrultusunda 3 şüpheli aynı suçtan tutuklanmış, 1 şüpheli ise talebimiz doğrultusunda adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Olaya ilişkin soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmekte olup işlemleri tamamlanan diğer şüpheliler hakkında da adli soruşturmanın gereklerine tevessül edilecektir.”